Har du styr på din affaldssortering?De fleste kommuner har eller er i fuld gang med at tilføjet nogle ekstra fraktioner til den affaldssortering, som landets kommuner skal implementere som del af renovationsordningen.

Som privat person betyder det, at du skal til at sortere dit hverdagsaffald endnu bedre. Heldigvis har vi danskere generelt taget godt imod denne mulighed for at spare på jordens ressourcer ved for eksempel at sende vores plast- og metalemballage til genanvendelse. Og at det rent faktisk ikke bare brændes, men får nyt liv, er tydeligt på det voksende antal produkter der i dag sælges i emballage af genanvendt plast. Men det kan stadig give lidt udfordringer i hverdagen, når vores affald skal sorteres.

Praktisk opbevaring
Det er ikke altid muligt at løbe til og fra dit køkken og den korrekte affaldsbeholder, hver gang du vil smide en tom dåse eller mælkekarton ud. Det kan derfor være praktisk at have nogle pæne beholdere til foreløbig opbevaring indendørs. Der findes i dag rigtigt mange løsninger, der sagtens kan gå i spænd med en pæn indretning. Flotte pedalspande, et par farvestrålende kasser eller spændende mønstret pose kan sagtens tilføjes i mangt et køkken eller bryggers. Det kan endda give lidt liv blandt ellers neutrale møbler. I flere butikker sælges flere løsninger, hvor sorteringsbeholdere er skjult i et møbel, såsom en slagbænk eller en kommode. Ved på denne måde at skabe en “sorteringsstation” i dit hjem, kan du nøjes med færre ture ud til dine udendørs affaldsbeholdere. Dette er især en bonus i koldt eller vådt vejr, og sparer desuden tid.

Husk, at holde dine indendørs beholdere rene - selvom du sørger for hovedsageligt at smide rent og tørt plast med mere i dem, kan de stadig blive lidt ulækre.

Få tips på nettet
Som med så mange aspekter af hverdagen, kan du finde viden og tips på internettet. Her kan du lære af andres erfaringer og se, hvordan de har indrettet sig med affaldssortering i hjemmet. Der findes mange praktiske og kreative mennesker derude, der har fundet på smarte løsninger som de meget gerne vil dele med andre. De har lavet deres egne sorteringsløsninger ud af, ja netop, genbrugte materialer. Fordelen ved denne metode er, at den ofte er billig. Hvis du ikke stoler på dine evner til at gøre-det-selv, kan du også søge på produkter specielt designet til affaldssortering. Det behøver ikke være et stort problem at gøre det til en naturlig del af hverdagen.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online