Gode råd mod forstoppelseForstoppelse er en tilstand, langt de fleste af os allerede kender til. Faktisk anslår man, at omkring 15-20% af befolkningen lider af forstoppelse i enten mindre eller høj grad. 

Men hvad er forstoppelse helt konkret, og kan man selv gøre en aktiv indsats for at undgå hård mave?

Da tarmsystemet er tæt forbundet til mange andre systemer i kroppen, kan der være mange forskellige årsager til lige netop forstoppelse. 

Afhængig af årsagen og graden af tilstanden, vil man dels selv kunne være opmærksom på at
foretage livsstilsændringer, der vil afhjælpe tilstanden og dels søge enten lægelig eller supplerende behandling som eksempelvis osteopati.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvad hård mave indebærer, samt hvordan den bedst kan behandles, så læs med videre her, hvor vi sætter fokus på tilstanden, som alt for mange danskere oplever til dagligt. 

Hvad vil det sige at have forstoppelse?
Først og fremmest kan det være gavnligt at få sat ord på, hvad forstoppelse helt konkret er for en tilstand. 

Der vil her være tale om en tilstand, hvor det er svært for den påvirkede at komme af med afføring.
Det kan enten være fordi, at afføringen er hård eller knoldet, eller at der går lang tid mellem hvert toiletbesøg. 

I sidste ende kan dette medføre til rifter ved endetarmen samt en hård og udspilet mave, der kan medvirke til smertefulde toiletbesøg. 

De fleste mennesker vil kende til hård mave som en tilstand, der går over igen efter et par dage.
Nogle mennesker lider dog af det, man kan kalde kronisk forstoppelse. Denne tilstand vil være karakteriseret ved, at den påvirkede kun slipper af med afføring tre eller færre gange pr. uge i en periode, der varer op til flere uger eller endda måneder.

Når forstoppelse påvirker kroppens andre systemer
Forstoppelse er naturligvis en smertefuld tilstand i sig selv, men den kan faktisk også påvirke andre dele af kroppen og give anledning til et mere komplekst symptombillede.

Eksempelvis er det ikke unormalt, at personer, der ikke kan komme af med deres afføring, ofte
forbinder denne tilstand med en vis hovedpine eller kvalme.  Kvalmen kan opstå som følge af, at fordøjelsessystemet simpelthen arbejder for langsomt i perioder med forstoppelse, og dette kan give anledning til opkast.

Hovedpine er også ofte forbundet med et tarmsystem, der ikke fungerer optimalt. Der har i løbet af de seneste år lavet en hel del studier på netop dette område omkring, hvordan tarmsystemet har en effekt på et utal af systemer i krop en og herunder hovedet.

Effektiv behandling af forstoppelse 
Når man snakker forstoppelse, snakker man på samme tid om et tarmsystem, der ikke fungerer optimalt. Det kan der være mange både fysiske såvel som mentale årsager til.  Er man indstillet på at få behandlet tilstanden, er osteopati som behandlingsform særligt anvendt til lige netop denne type problemstilling, fordi der her er tale om forbindelsen mellem mange forskellige systemer.
 
En osteopat vil her kunne spore sig ind på, hvordan kroppens nervesystem har en indvirkning på tarmsystemet og ved hjælp af manuelle teknikker, vil der kunne blive løsnet op for eventuelle spændinger.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online