Din lokale LOF åbner for sæson 23/24


Nu hvor sensommeren er over os, er det tid til at finde aktiviteter for at stille videbegær, søge glæde eller fysisk aktivitet i efteråret. LOF Kursuscenter Øst præsenterer just nu et stort udbud med masser af bevægelseshold, kreative aktiviteter, foredrag, udflugter og meget andet. Her er rige muligheder for at finde de oplevelser, som skal føjes til kalenderen det kommende halvår.

?Efter flere måneders forberedelse er det tid til at åbne op for den kommende sæson i LOF: Vi glæder os til at tage imod velkendte og nye ansigter til vores mange aktiviteter fx foredrag, bevægelseshold og kreative kurser i både Solrød og Greve kommune ? samt til de begivenheder og tilbud, som rækker ud over kommunegrænserne, fx udflugten til Femern og Fuglsang Kunstmuseum med opsamling i Roskilde eller foredrag med SF-politikeren Jacob Mark om bogen ?Fartblind? i Køge, hvor han oprindeligt kommer. Den 9. september er der også Grundtvigs Kulturfestival på programmet, som vi laver i samarbejde med i samarbejde med Carlsen Lange Stiftelsen, Connect Køge og Visit Køge. Da N.F.S. Grundtvig døde den 2. september 1872 blev han begravet på Claras Kirkegård under Gl. Kjøgegaard på Åsen i Køge, og det er også her, at festivalen holder til. Det er fjerde år, vi afholder begivenheden, og nye tiltag kommer til. I år åbner vi fx for en Kultur- & Oplevelsesrute med viden, leg og læring for børn og deres voksne,? siger Bodil Sø, leder i LOF Kursuscenter Øst.


?Vi har været i gang med planlægning af sæsonens aktiviteter siden foråret, og nu glæder vi os til at komme i gang. I de fem år jeg har været leder, har vi ikke haft et trykt katalog. Vi fremviser i stedet vores aktiviteter på vores hjemmeside på www.lof.dk/oest, hvor det nu er muligt at se aktiviteterne til den kommende sæson. Jeg vil dog også anbefale, at man kigger ind på siden løbende. Oversigten er dynamisk, og nye aktiviteter bliver tilføjet ? også i takt med, at nye aftaler kommer i hus,? siger Bodil Sø.

?Som LOF Kursuscenter Øst laver vi aktiviteter i fem kommuner, men zoomer vi ind på Solrød, Greve og opland vil jeg fremhæve de mange bevægelseshold ? også en række nyheder ? som vi har på tapetet fx morgenyoga, yoga for mænd i Mosede, flere nye tiltag i Havdrup med bl.a. motion, bevægelse og qi gong foruden nye aktiviteter i Lille Skensved. Vi har også nye vandhold med aquafitness i dagtimerne i Greve Svømmehal. Vi afventer også besked fra Solrød Svømmehal, om vi kan få flere vandtider. Der er altså rige muligheder for motion og bevægelse, og spiller afstande en rolle i hverdagen, så vil jeg anbefale, at man søger på udbud i eller nær sin fortrukne by på hjemmesiden,? siger Bodil Sø.

Fryd for sjælen, kreative årer eller udsyn
?Det er ikke blot en sund krop, man kan få på vores forløb. Vi har også masser af kreative og musiske fag, hvor man udvikle sig i nye retninger ? og i mange forgreninger. Vi har fx fotokursus, akrylmaling og forskellige muligheder for musik fx We LOF Jazz sammenspil og guitar. Vi har også kurser, hvor man kan lære at lave koldrørt sæbe uden brug af tilsætningsstoffer eller man kan lære at lave cremer og sæber af honning ? eller kurser, hvor man kan lære at lave at lave fyldte chokolader med honningkaramel mv. I en helt anden genre har vi kursus i oprydning, hvis man er ?Udfordret med rod?, som netop nu er oppe i tiden fx i tv-programmer på DR,? siger Bodil Sø og fortsætter: ?Jeg vil også gerne slå et slag for vores kursus i at starte Bed and Breakfast ? her får man god viden og værktøjer til selv at åbne en Bed and Breakfast.?

?Vi har også udflugter lokalt i området fx besøg på Solrød Biogasanlæg med foredrag og rundvisning. Vi har arrangeret et besøg på Havdrup Kirkegaard for at se den smukke vilde kirkegård og præsteeng, hvor sognepræst Kristine Stricker Hestbech fra Havdrup Kirke vil fortælle om arbejdet med at anlægge kirkegården ud fra bæredygtighedsprincipper samtidig med forestillingen om at gå gennem Paradisets have. Arbejdet er udført sammen med menighedsrådet. De har sammen formået at skabe de smukkeste vilde rammer omkring kirken med sans for æstetik og vild natur,? siger Bodil Sø.

?I efterårsferien - den 18. oktober - har vi aftalt en tur med Venstre-politikeren Morten Dahlin på Christiansborg. Morten Dahlin er bosiddende i Greve, og han har tidligere siddet i Greve Byråd i en årrække. Timingen med denne tur gør det i øvrigt oplagt at tage familiens børn eller børnebørn med til Christiansborg i efterårsferien og få demokratiet i øjenhøjde,? siger Bodil Sø og fortsætter: ?Men som nævnt er det også muligt at komme med på udflugt sydpå med bus. Søndag den 24. september tager vi til Femern tunnelbyggeri og videre til Fuglsang Kunstmuseum ? og det sker i øvrigt med mig som guide. På turen kan man opleve kunst i smukke rammer samtidig med, at man kan blive blæst bagover af det enorme anlægsarbejde til den kommende tunnelforbindelse til Tyskland. Der er både opsamling i Greve og Solrød til udflugten, som koster 450 kr. inkl. frokost. Alle kurser, forløb og ture kan man læse mere om på hjemmesiden, og det er også her man tilmelder sig,? siger Bodil Sø.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online