Klapning i Køge Bugt stopper

2. juni 2022Parterne bag aftalen om Lynetteholmen er blevet enige om, at der ikke skal klappes yderligere materiale i Køge Bugt som en del af byggeriet.

Klapningen af materiale fra Lynetteholmen har medført betydelig kritik, herunder fra kommunerne langs med Køge Bugt samt de svenske myndigheder.

Nu er aftalepartierne så blevet enige om, at ”der ikke klappes mere materiale i forbindelse med anlægget af Lynetteholm”.

En beslutning der vækker glæde hos Venstres folketingsmedlem, Morten Dahlin:

”Jeg er rigtig glad for, at det nu er aftalt at klapningen i Køge Bugt skal stoppes. Det har medført stor lokal bekymring og derfor har vi i lang tid argumenteret for, at klapningen burde stoppes. Det sker så nu og det er jeg selvsagt tilfreds med” udtaler Morten Dahlin

I aftaleteksten fremgår det, at de havbundsmaterialer, der skal afgraves i forbindelse med anlæg af fase 2, i stedet skal indbygges i stedet i fase 1, der er under etablering og står klar til modtagelse af overskudsjord og havbundsmaterialer fra foråret 2023. Derfor udskydes fase 2 med ca. et år, så fase 2 står klar til modtagelse af overskudsjord forventeligt i 2026.

”Hele sagen har været dårligt håndteret og har jo også medført kritik af både transport- og miljøministeren. Fx fortalte de aldrig Folketinget om de svenske indsigelser. Det er selvfølgelig dybt problematisk at Folketinget ikke havde alle oplysninger da vi stemte om projektet, men nu er vi nået til den rigtige beslutning omkring klapning” udtaler Morten Dahlin

Morten Dahlin, Medlem af Folketinget (Venstre)ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online