Nyt pilotprojekt med el-ladestandere til cykler skudt i gang

26. maj 2022Borgmester Emil Blücher og formand for Natur-, klima- og planudvalget Kim Sunesen indviede onsdag eftermiddag et pilotprojekt, der kan blive en gevinst for både borgeren og den grønne omstilling.

Der var både champagne og kransekage fremme, da borgmester Emil Blücher og formand for Natur-, klima- og planudvalget Kim Sunesen onsdag eftermiddag indviede en række nye cykelstativer ved Solrød Strand Station. Begivenheden var nemlig ekstraordinær, fordi den markerede startskuddet på et pilotprojekt, som kan være et skridt i den rigtige retning i forhold til kommunens grønne omstilling. Cykelstativerne er nemlig et helt nyt koncept, hvor cyklerne både låses forsvarligt fast samtidig med, at stativerne også fungerer som el-ladestandere.

”Det er et super spændende pilotprojekt, som kan være med til at skubbe ekstra til den grønne omstilling,” siger borgmester Emil Blücher og fortsætter:

”Allerede nu er Solrød en pendlerkommune, hvor rigtig mange tager toget til og fra arbejde. Muligheden for at kunne tage el-cyklen til stationen, hvor den kan blive ladet op, imens den er sikkert opbevaret, kan måske få endnu flere solrødder til at lade bilen stå og erstatte den med cyklen. Det ville være en stor gevinst. Ikke kun for den enkelte borger, som både får vind i håret og mere motion, som jo er godt for både humøret og helbredet. Det er også en gevinst for samfundet, hvis flere vælger at erstatte bilen med cyklen. Det sparer nemlig miljøet for den CO2-udledning, en biltur ville have medført.”

Han suppleres af Kim Sunesen formand for Natur-, klima- og planudvalget som siger:

”I Solrød Kommune og i Danmark i det hele taget, har vi en ambition om at sænke udledningen af drivhusgasser med 70 procent inden 2030. Hvis det skal lykkes, er der brug for, at vi tænker i nye, mere grønne løsninger. Det er dette pilotprojekt et godt eksempel på.

Det nye cykelstativ med el-ladestandere er placeret ved siden af Solrød Strand Station ved den gamle DSB kiosk. Pilotprojektet løber over 24 uger.

Solrød KommuneANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online