Ny daginstitution på hyggelig gård kan være på vej i Solrød Kommune

26. maj 2022

En ny daginstitution omgivet af smuk, fredelig og idyllisk natur med masser af plads til at boltre sig på. Det er, hvad byrådet har banet vejen for med godkendelsen af købet af en stor gårdejendom i Havdrup.

Ristede snobrød over bålet, hjemmedyrkede ærter og marker så langt øjet rækker. Det kan være en del af dagligdagen for de kommende børn i en ny daginstitution i Solrød Kommune. Byrådet har nemlig godkendt købet af Solbakkegård på Skolevej 70 i Havdrup med henblik på at anvende ejendommen til en daginstitution.

”Med købet af ejendommen skaber vi mulighed for mere varierede dagtilbud i vores kommune. Ved at købe en eksisterende ejendom kan vi hurtigere få nye, hyggelige omgivelser til børnene i Solrød Kommune, end hvis vi havde bygget en helt ny daginstitution, og samtidig er det en helt fantastisk område, som ejendommen ligger i,” siger borgmester Emil Blücher.

Ejendommen ligger i et dejligt og roligt område omgivet af marker og smuk, varieret natur. Grunden er knap 15.000 kvadratmeter, og stuehuset er et ældre bindingsværkshus med et boligareal på 140 kvadratmeter.

”Vi har købt en ejendom med nogle helt unikke udearealer, som giver mulighed for, at vi kan skabe et tilbud, som vi ikke har i forvejen har her i kommunen. Der er ingen tvivl om, at vi skal udnytte udearealer til det bedste, og samtidig bygge videre på de gode erfaringer, vi har fra Naturbørnehaven, som er en eftertragtet daginstitution,” siger Emil Blücher.

Familie- og uddannelsesudvalget og byrådet skal nu arbejde videre med projektet og bl.a. beslutte, om ejendommen skal benyttes til gårdbørnehave, udflytterbørnehave eller almindelig daginstitution. Derudover skal de også afklare, hvad der er behov for at bygge om eller til, og om der fx skal opstilles madpakkehytter eller andet.  

Fakta:
Et flertal i byrådet har på byrådsmødet den 18. maj 2022 besluttet at bruge 4.375.000 kr. til køb af ejendommen på Skolevej 70, 4622 Havdrup. Bevillingen finansieres af kassebehandlingen. Venstre stemte blankt. Afstemningsdetaljerne kan findes på www.solrod.dk under referatet af byrådsmødet.

Solrød KommuneANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online