Cirkusskolen et landsdækkende projekt

20. maj 2022

Fra arrangørerne bag Cirkus Summarum: Landsdækkende projekt arbejder for mangfoldighed og inklusion i børnehøjdeMuskelsvindfonden, der sammen med DR Big Band står bag Cirkus Summarum, præsenterer det landsdækkende projekt: Cirkusskolen. Cirkusskolen er et lærings- og inklusionsprojekt for børnehaver i hele Danmark, der løber af stablen netop nu.

Landets dagpleje- og daginstitutioner leger i disse dage med farverige cirkuskasser fyldt med cirkuslege, klovnenæser, jonglørbolde og andre sjove cirkusmaterialer. Muskelsvindfonden, som også arrangerer Cirkus Summarum, afholder nemlig i denne uge årets Cirkusskole, og sender 500 cirkuskasser ud til de tilmeldte institutioner, så børnene kan lege cirkus hele ugen.
Muskelsvindfondens vision bag Cirkusskolen er at udbrede børn og unges forståelse for, at vi alle er forskellige og kan bidrage med noget til fællesskabet uanset psykiske og fysiske barrierer. Derfor er der i Cirkusskolen fokus på, at alle børn kan lege med uanset udfordringer, samt på at udvide børnenes sprog og forståelse for forskellighed og fysiske handicap.

Formand i Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen, glæder sig til at se Cirkusskoler spire rundt om i institutionerne:

”Vi ved, at Cirkus Summarum har en stor betydning for mange børn i børnehavealderen, og vi vil gerne bruge vores stemme til at lære børn noget, vi i Muskelsvindfonden synes, er vigtigt. Med Cirkusskolen har vi både mulighed for at fortælle om, hvorfor vi tror på inklusion, og hvordan man helt praktisk kan udføre det. Vi påvirker både børn og voksne i institutionerne i en hel uge, og forhåbentligt inspirerer vi til, at de fortsat tænker det ind i deres hverdag, så de bliver ved med at inkludere børn, som ”falder lidt uden for normalen”. På den måde styrker vi børns viden om forskellighed.”
Pædagogisk leder i Den Integrerede Institution Drivhuset i Aarhus, Malene Fink Ploug, ser Cirkusskolen som vigtigt element for børnenes tidlige dannelse:

”Cirkusskolen inspirerer os til, hvordan vi kan sætte fokus på de forskelligheder, som børnene har. Det er en vigtig del af børnenes dannelse, at de oplever, at de er forskellige, verden er i nuancer, og mennesker har forskellige holdninger og meninger.”
Inklusion og forskellighed på børnenes dagsorden
Cirkusskolen har været en succes, siden de første kasser blev sendt ud i 2015, og i 2022 leger 500 institutioner med.

Med Cirkusskolen sættes fokus på inklusion og forskelligheder i børnenes hverdag. Alle institutioner i Danmark har mulighed for at tilmelde sig og får herefter helt gratis tilsendt en cirkuskasse fyldt med materialer, rekvisitter, et aktivitetshæfte og alt hvad de skal bruge for at lege cirkus en hel uge. Alle legene har fokus på at gøre børnenes forskelligheder til styrker, samt at alle kan deltage i legen uanset fysisk eller psykisk handicap, højde, motoriske udfordringer eller andet. Legene er udviklet til børn i alderen 3-6 år.

50 inklusionseksperter har bidraget til udviklingen af aktiviteterne, ligesom tre pædagogstuderende har researchet i over 300 timer på at udvikle lege og læring funderet i de læreplanstemaer, som institutionerne i forvejen arbejder ud fra.

Kilde: HAVE Kommunikation & PR


FAKTA

Om Cirkus Summarum

Muskelsvindfonden og DR Big Band præsenterer Cirkus Summarum - et hæsblæsende cirkusshow i både Ballerup og Aarhus. Motor Mille, Silja, Hr. Skæg og Onkel Reje indtager manegen, når de sammen med DR Big Band og Muskelsvindfonden leverer et spektakulært og storslået cirkusshow. Foruden de fire artister kommer Anders Björklund, der er en vaskeægte cirkusartist, til at optræde i manegen med fantastiske, akrobatiske numre. Artisterne og Anders får selskab af seks seje dansere.?

Udenfor cirkusteltet kan børnene slå sig løs på den hyggeligste cirkusplads, som er fyldt med sjove aktiviteter. Her kan de blandt andet prøve hoppeborge, lave kreative rullinger, klæde sig ud, prøve Ramasjang yoga, boltre sig i kuglebadet eller gå på opdagelse på den store skattejagt!??

Alt overskuddet fra Cirkus Summarum går til Muskelsvindfonden.?Billetsalget til Cirkus Summarum 2022 er i gang, og billetter kan købes på www.cirkussummarum.dk

Om Muskelsvindfonden
Overskuddet fra Cirkus Summarum går til Muskelsvindfonden. Midlerne går blandt andet til, at Muskelsvindfonden kan arrangere sommerlejre for børn med muskelsvind og deres familier. Midlerne bruges altså på at mødes og samles, fordi et godt liv med muskelsvind starter med at tro på sig selv og vise andre, at det kan lade sig gøre.

Vi ved, at ikke alle kan alt, men alle kan noget. Vi arbejder også med inklusion i folkeskolen og daginstitutioner. Både ved at samle viden, sa? vi bedre kan hjælpe og give gode råd til børn med muskelsvind, forældre, lærere og pædagoger. Og ved at støtte de steder, hvor inklusionen er en hård nød at knække.

Langt størstedelen af Muskelsvindfondens indtægter kommer fra vores indsamlingsaktiviteter, der blandt andet tæller Cirkus Summarum, Cirkus Jul og Grøn og afvikles med hjælp fra vores tusinde engagerede frivillige. Vi samler pa? oplevelser, mens vi samler ind.

Muskelsvindfondens aktiviteter er mange, men handler først og fremmest om venskaber, og hos os skal tingene ikke være på en bestemt måde. Her er der ikke bare plads til alle – men også plads til forskelle.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online