Nu er de første ukrainske flygtningebørn startet i skole i Havdrup

5. maj 2022

13 ukrainske børn er startet i modtageklasse på Havdrup Skole og i UngSolrød.
I uge 17 startede de første ukrainske flygtningebørn og unge i modtageklasse på Havdrup Skole og UngSolrød. Eleverne er i alderen 5-15 år, og de er kommet rigtig godt fra start på deres nye skoler.

I alt er 10 børn startet i modtageklasse på Havdrup skole, imens 3 er startet i UngSolrød. Eleverne bliver undervist i dansk af to lærere, men forældrene kan også vælge, at deres børn skal fjernundervises på ukrainsk.

De børn, der går i modtagerklasse på Havdrup Skole, bliver kørt i bus dertil fra strandområdet i følgeskab med en pædagog, der både tager med eleverne i bussen og hjælper til i klassen. Børnene kan efter skole enten vælge af blive kørt retur eller blive i SFO og blive kørt hjem senere på eftermiddagen.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har fået ordningen op at køre, og at vi har fået kontakt til forældrene, så de ukrainske børn kan komme i skole. Jeg tror, det er vigtigt, at børnene får noget, der minder om en normal hverdag, hvor de kan komme i skole og være sammen med andre børn,” siger Regine Hjort Hovmøller, formand for Familie- og uddannelsesudvalget i Solrød Kommune, som fortæller, at det er tanken, at børnene inden for tre måneder kan komme ud i en almindelig klasse, hvis omstændighederne tillader det.  

Solrød Kommune er kommet i kontakt med de ukrainske forældre til kommunens åben rådgivning for ukrainske flygtninge. Den finder sted hver mandag kl. 14-15.30 i pavillonen på stationspladsen ved Solrød Strand St.

Kilde: Solrød KommuneANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online