Afprøv dig selv – kom og bliv frivillig for én dag i Danmissions genbrugsbutik i Havdrup

2. maj 2022

Det kan kræve tilløb og være svært at afgøre på forhånd, om det at gøre en frivillig forskel i lige netop en genbrugsbutik, er det rigtige match. Derfor inviterer Danmission Genbrug i Havdrup nu nysgerrige til at komme og være frivillig for én dag onsdag 11. maj. 

 

 Som frivillig i en genbrugsbutik kan man kun stå ved kassen, man skal være pensionist, og man skal have butikserfaring. Sådan lyder nogle af de fordomme, som de frivillige i Danmissions genbrugsbutik i Havdrup nogle gange møder. Derfor inviteres interesserede og nysgerrige til at blive “Frivillig for en dag” onsdag 11. Maj kl. 13.30-15.30. Tilmelding er ikke nødvendig.  

“Vi vil rigtig gerne give dem, der er lidt usikre på, om det at være frivillig i en genbrugsbutik nu også er noget for dem, en chance for at prøve det af og få et indblik i alle de muligheder og forskellige arbejdsopgaver, der faktisk er,” siger Sten Åge Larsen, der er udviklingskonsulent i Danmisison Genbrug.   


Afprøv butikkens kredsløb  

Hverdagen i genbrugsbutik byder på langt flere opgaver end lige dem, der er synlige for kunderne:   

“Der foregår en masse i kulisserne. En genbrugsbutik er som et kredsløb, hvor alle er afhængige af hinanden. Der er frivillige, der afhenter og bringer varer, klargør varer, sorterer tøj, spotter særlige varer, vurderer varer, hjælper med at markedsføre butikken, står for særlige arrangementer, dekorerer vinduer, gør rent, bruger deres særlige viden om fx keramik, bøger eller sølvtøj og meget mere,” siger Sten Åge Larsen og pointerer:   


“I Danmission Genbrug gør vi en dyd ud af, at alle får mulighed for at lave lige dét, som giver dem energi. Alle talenter er velkomne – store som små. Vi vægter også, at der er fleksibilitet i forhold til tidsforbruget. Måske vil man have en ugentlig vagt af 3-4 timers varighed, måske vil man komme én gang om måneden”.   

Med særarrangementet “Frivillig for en dag” er håbet at give dem, der er usikre på om en genbrugsbutik, er det rigtige sted at lægge sine frivillige kræfter en lille smagsprøve, der forhåbentlig udvikler sig til mere.   


Frivilliges indsats kan mærkes helt i Myanmar  

Det er b.la. med midlerne fra Danmissions 68 velgørende genbrugsbutikker rundt om i Danmark, at Danmission, der er en 200-årig folkekirkelig organisation, kan gøre en vigtig forskel for fattige og udsatte ude i verden.   

“Det kan måske være svært at forestille sig, at de timer, man er frivillig i en genbrugsbutik, rent faktisk batter noget ude i verden. Men det gør det. Og der er i den grad brug for hjælp. Sammen med vores partnere ude i verden beskytter Danmission fx truet regnskov i Cambodja, driver særlige børnecentre i Syrien for traumatiserede børn, giver udsatte piger og kvinder en sy-uddannelse på Danmission syskole på Zanzibar og giver særlig støtte og opbakning til de forfulgte i Myanmar. Det kan vi, fordi vores butikker hvert år, med frivilliges hjælp, skaber et flot overskud,” siger Sten Åge Larsen.   

 Tilmelding til “Frivillig for en dag” er ikke nødvendig. Kig forbi Danmission Genbrug i Havdrup, Stationspladsen 3 onsdag 11. maj kl. 13.30-15.30.  

Du får ganske uforpligtende lov til at prøve kræfter med arbejdet og være frivillig for én dag.  

 

Butikkens tre særlig velkomst-frivillige: Agnete Hald, Ulla Egetoft og Pia Retov sørger for at tage godt imod alle nye frivillige og hjælpe dem godt i gang.  
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online