Konservatives første ønske til Mattias Tesfaye

2. maj 2022

Danmark får i dag ny justitsminister, og vi er nu klar med vores første ønske til ham.

Vi foreslår, at det skal være mere trygt at være politibetjent i Danmark.

Politibetjente oplever i stigende grad at blive hængt ud på internettet med ansigt, navn og hvor de bor. Det er urimelige arbejdsforhold.

Organisationen Thin Blue Line, der støtter tilskadekommen de ansatte i politiet, fortæller, at det at blive hængt ud er dét mest belastende for danske betjente. Fordi det ikke bare er betjenten, men privatpersonen og familien, som det får urimelige konsekvenser for.

Derfor foreslår vi nu, at det skal være ulovligt at dele videoer på internettet, af politibetjente som kan genkendes med ansigt, navn eller tjenestenummer.

Det skal selvfølgelig stadig være lovligt at filme politibetjentes arbejde. Det er politiet vant til, og videoer udgør vigtig dokumentation i klagesager. Men den slags skal behandles af Den Uafhængige Politiklagemyndighed og ikke af folkedomstolen på sociale medier.

Hver dag går politiet på arbejde for at beskytte os alle. De skal have arbejdsforhold, som er værdige, og hvor det stadig er muligt at holde fri, uden de skal bekymre sig om at blive hængt ud på nettet. Eller frygte, at kriminelle nu ved, hvor de selv og familien bor.

Støt budskabet og del mit opslag på Facebook.

Søren Pape Poulsen
Partiformand
Det Konservative FolkepartiANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online