Borgere i Solrød kan nu sende velkomsthilsner til børn, der er flygtet fra krig

28. april 2022


FOTO: Fotograf Oscar Scott Carl

Siden krigen startede i Ukraine, er tusindvis af børn flygtet til Danmark, og flere kommer stadig til. Derfor har Red Barnet Ungdom oprettet en hjemmeside, hvor borgere i Solrød  kan byde børnene fra Ukraine og andre børn, der flygter fra krig velkommen.

Flere tusinde børn er flygtet til Danmark siden den 24. februar, hvor de første russiske tropper invaderede Ukraine. Nu opfordrer Red Barnet Ungdom borgere i Solrød til at sende søde og opmuntrende hilsner til børnene fra Ukraine og andre børn og unge, som er flygtet til Danmark.

”Tusindvis af børn er nu flygtet til Danmark fra krigen i Ukraine. Dem skal vi passe på og tage godt imod. Alle børn har ret til at føle sig trygge og velkomne. De fortjener, at samfundet og dets borgere tager godt imod dem. Det gælder alle børn, der flygter til Danmark, uanset om de kommer fra Ukraine, Somalia, Yemen eller et fjerde krigshærget land, ”siger Astrid Engberg, generalsekretær i Red Barnet Ungdom.

Derfor har Red Barnet Ungdom oprettet en hjemmeside, hvor borgere i Solrød og andre borgere i Danmark enten kan sende opmuntrende ord på skrift eller en sød hilsen som video. I maj og juni overleverer Red Barnet Ungdoms mange frivillige hilsnerne til børnene i organisationens klubber for børn med flygtningebaggrund.

”Vi oplever desværre, at den hårde tone i flygtningedebatten rammer børnene. Derfor vil vi gerne vise børnene, at langt de fleste i Danmark faktisk er på deres side. Det er børn, som ofte har mistet alt, og vi må ikke glemme, at børnene er uskyldige. Med hilsnerne vil vores frivillige vise børnene, at de skal føle sig velkomne i den periode, de skal være i Danmark, uanset hvor de kommer fra,” siger Astrid Engberg.


FOTO: Red Barnet Ungdom

Børn med flygtningebaggrund i Region Sjælland
Red Barnet Ungdom driver en række aktiviteter for børn med flygtningebaggrund landet over. Organisationen arrangerer børneklubber på landets asylcentre samt indsatsen Venskabsgrupper, hvor frivillige hjælper børn med at lære deres nye lokalområde at kende og få nye venner, når børnene har fået opholdstilladelse og derfor kan flytte væk fra et asylcenter til en ny kommune. Det er via disse aktiviteter, at de frivillige vil overrække børnene de mange opmuntrende beskeder og hilsner.

I alt i Region Sjælland driver Red Barnet Ungdom otte Venskabsgrupper samt børneklubber på to asylcentre. Landet over arrangerer Red Barnet Ungdoms frivillige børneklubber på ni asylcentre foruden 31 Venskabsgrupper.

”Jeg er helt sikker på, at børnene bliver glade for de mange hilsner og opmuntrende ord. Red Barnet Ungdom oversætter hilsnerne til ukrainsk, arabisk, farsi og andre relevante sprog. Det er så op til den enkelte gruppe af Red Barnet Ungdom-frivillige, hvordan de vil videregive dem til børnene. Vores frivillige er superkreative, og jeg ved, at flere grupper blandt andet har tænkt sig at lave pynt og collager af hilsnerne sammen med børnene,” siger Astrid Engberg.

Hvis man som borger i Solrød ønsker at sende en hilsen, kan man gøre det via Red Barnet Ungdoms hjemmeside: www.redbarnetungdom.dk/send-en-hilsen.

Om Red Barnet Ungdoms flygtningeindsats:
  • Red Barnet Ungdom arrangerer børneklubber på asylcentre, hvor børnene får lov til at lege og komme på udflugter, så de får et afbræk fra hverdagen.
  • Red Barnet Ungdoms indsats Venskabsgrupper er for børn, der er flyttet fra et asylcenter til en ny by. I Venskabsgrupperne hjælper Red Barnet Ungdoms frivillige med, at børnene får nye venner og gode oplevelser sammen med andre børn i deres nye lokalmiljø.
  • Organisationen arrangerer desuden en række weekendkolonier for børn med flygtningebaggrund.

Kilde: Red Barnet Ungdom

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online