Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25. november 2021

Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Billedmager Jennifer Mary Lehm, der er uddannet på kunstskoler i England, anvender både traditionelle og utraditionelle remedier i fremstilling af sin billedkunst:

"Jeg tegner og maler på papir og lærreder, især små og store øjebliksbilleder. Derudover "maler" jeg med stof og tråd, brocher, bøger og billeder. Disse emner er hovedsageligt inspireret af naturen, rejser i Norden og hverdagens oplevelser," fortæller Jennifer Mary Lehm og fortsætter:

"Jeg syr, oftest naturinspirerede billeder på stof, så ordet broderi får en helt ny betydning. Det synes jeg, er en spændende og ikke så almindelig del af billedkunsten. Desuden anvender jeg også såkaldt mixed media, der fascinerer mig med sin blanding af forskellige teknikker."


Æskemager Minna Andersen fortæller om sine værker:

"Jeg har designet æsker i ca. 20 år. Mine æsker designer jeg efter bogbindermetoden, hvor jeg anvender karton i forskellige tykkelser. Ofte limes de sammen til flere lag, for at arbejde med æsker, hvor siderne er 5-6 mm tykke. Jeg anvender al slags pair, der spænder fra almindeligt indpakningspapir, silke-, genbrugs- og håndlavet papir til de smukkeste japanske tryk."

"Jeg efterbehandler æskerne med shellak eller almindelig gennemsigtig lak. Mine lågæsker dekoreres ofte med finurlige ting, som kan være ting fra værktøjskassen til sten, billeder, gamle bånd og hestehår o.m.a. som afsluttende effekt. Præcision er et nøgleord for mig, så det kan godt tage op til 50 timer at fremstille en æske," afslutter Minna Andersen denne lille beretning fra æskeværkstedet.

Besøg biblioteket i december for at opleve disse to kunstneres værker.

Venlig hilsen

Kunstgruppen v/Solrød Bibliotek og KulturhusFlere artikler

Nyt netværk for forældre til børn og unge med særlige behov i Solrød

29-11-2021
Frivillige forældre i Solrød har opstartet et netværk for forældre til børn og unge med særlige behov, såsom fysisk og psykisk sygdom eller ordblindhed eller mistrivsel. Netværket er etableret som et uforpligtende og fortroligt rum, hvor forældre kan dele det, der fylder hos dem og i deres hverdag.

Luciaoptog i Solrød Center

29-11-2021
Kom og se det flotte Luciaoptog, når byens børn går gennem centergaden mandag den 13. december kl. 16.00.

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.

Black Friday i Solrød Center

22-11-2021
SPAR OG HYG LOKALT - Vi glæder os til at se jer!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online