Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22. november 2021

Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.

"Vælgerne i Solrød Kommune har tydeligt vist, at de ønsker en borgerligt drevet kommune med mig i spidsen. Jeg er både stolt og ydmyg over, at det nu kan blive en realitet. Konstitueringen har været turbulent, men jeg er glad for, at vi har fået renset luften og fundet en fælles løsning til gavn for vores indbyggere. Nu trækker vi i arbejdstøjet for at kunne give borgerne den kulturforandring, som vi har lovet dem under valgkampen,” siger den kommende borgmester Emil Blücher.


Ny viceborgmester bliver Niels Hörup fra Venstre, og han er også tilfreds med aftalen:


“Solrød er og skal være en borgelig kommune. Det gik vi til valg på, og valgresultatet bekræfter et klart borgerligt flertal. Med udsigten til en rød socialdemokratisk ledet kommune rakte vi sammen med Det Konservative Folkeparti hånden ud til LA, og vi er glade for, at den udstrakte hånd blev vel modtaget. Som det største parti skal Venstres stemmer naturligvis bruges til at sikre en maksimal indflydelse i en borgerlig ledet kommune.”
Christian Vang, der er nyvalgt byrådsmedlem for HavdrupListen lægger i sin kommentar til den nye konstitueringsaftale vægt på, at lokallisten går efter ansvar og indflydelse:


”HavdrupListen er gået til valg på, at der sker en kulturforandring i Solrød Kommune, og at Havdrup i den kommende valgperiode bliver tilgodeset i forhold til blandt andet en samlet helhedsplan for byen. For at kunne lykkes med det er det vigtigt, at vi er med til at tage ansvar og få indflydelse, hvilket vi får mulighed for, ved at HavdrupListen kommer til at sidde i Natur-, Klima- og Planudvalget i den nye konstitueringsaftale.”


Hos Det Konservative Folkeparti er der først og fremmest glæde over, at det er lykkedes at samle de borgerlige om en fælles retning:


“Baggrunden for den nye konstitueringsaftale er, at Det Konservative Folkeparti og Venstre er gået sammen og har rakt ud til Emil Blücher i et fælles ønske om at holde en af Danmarks mest borgerlige kommuner borgerligt ledet. Det er heldigvis lykkedes, og vi er meget glade på det store borgerlige flertals vegne,” udtaler den konservative gruppeformand Jan Færch og afslutter:


“Og så vil jeg i øvrigt gerne benytte lejligheden til at ønske Emil tillykke med borgmesterposten. Efter en flot valgkamp og et flot resultat er vi glade for at stå sammen i den borgerlige lejr. Det tegner godt for kommunens fremtid, og det tegner godt for det borgerlige samarbejde, men vi vil naturligvis invitere alle i byrådet til et bredt og seriøst samarbejde.”

Kilde: Venstre Solrød


Flere artikler

Nyt netværk for forældre til børn og unge med særlige behov i Solrød

29-11-2021
Frivillige forældre i Solrød har opstartet et netværk for forældre til børn og unge med særlige behov, såsom fysisk og psykisk sygdom eller ordblindhed eller mistrivsel. Netværket er etableret som et uforpligtende og fortroligt rum, hvor forældre kan dele det, der fylder hos dem og i deres hverdag.

Luciaoptog i Solrød Center

29-11-2021
Kom og se det flotte Luciaoptog, når byens børn går gennem centergaden mandag den 13. december kl. 16.00.

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Black Friday i Solrød Center

22-11-2021
SPAR OG HYG LOKALT - Vi glæder os til at se jer!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online