Så kører den store debat om valgplakater igen-igen

8. november 2021

I lørdags gik den sidste og mest intensive del af valgkampen for alvor i gang, da alle partiernes valgplakater fra klokken 12.00 måtte sættes op i lygtepæle og lignende i kommunens vejkanter. Måske er det ved at være på tide, at vi dropper dem, for de er dyre og besværlige. Men til gengæld siger de fleste, at de virker - og alle sætter dem nok først og fremmest op, fordi der ikke er nogen, der tør at være de eneste, der ikke gør.

Personligt skal jeg ikke spille hellig. Der er blevet opsat 200 plakater med mit ydmyge kontrafej, og i alt har jeg - ganske hurtigt og løst - regnet ud, at der i alt må være sat omkring 6.000 valgplakater op fra de forskellige partier i kommunen.


Umuligt rigtigt at teste virkningen

På den ene side er jeg ikke den store fan af valgplakater. Slet ikke, når jeg i stiv kuling og på sjette time stadig har en stor stak tilbage bag i bilen. Og jeg tror egentlig også, at folk mister lidt af overblikket, når der hænger så mange. 


“Havde folk virkelig lagt mærke til, hvis jeg ikke havde hængt der?” har jeg tænkt. “Kunne jeg ikke have brugt den tid og de kampagnepenge lidt smartere?”


Men jeg ved det jo ikke, for man kan ikke teste det. Der er nemlig ikke to valgkampe, der er ens, og derfor kan man ikke teste én med valgplokater og teste én uden og så konkludere, at det bedste resultatet skyldtes valgplakater.
Plakater skærper opmærksomheden

Hvis man så skal se det fra den lyse side - og det kan man jo lige så godt - så vil jeg glæde mig over, at valgplakaterne løfter hele stemningen omkring et valg. Uanset, om det er et kommunalvalg eller et folketingsvalg. Det løfter stemningen på den måde, at det gør alle helt opmærksomme på, at nu er der valg, og at nu er det ved at være tid til at gøre sin mening op igen.


Det må være en styrke for demokratiet, forestiller jeg mig. At plakaterne er med til at skærpe opmærksomheden omkring valget, hvilket både gør vælgerne og dermed også politikerne skarpere. For mit eget vedkommende som kandidat og medlem af byrådet kan jeg i hvert fald tydeligt mærke, at der på en eller anden måde er en skillelinje fra tiden, før valgplakaterne kom op i lørdags - og så til nu. Nu er det alvor. Nu skal vi virkelig fortælle vælgerne, hvad vi vil, og hvordan vi kan gøre det en smule bedre end det, der er sket de senere år.


Debatten om valgplakater vil nok fortsætte, indtil de ikke er her mere - og så vil nogen måske oven i købet savne dem. Men når jeg tager de positive briller på, så kan jeg lide stemningen, valgkampen og debatten - og så kan man jo også allerede glæde sig, til de er nede igen. Spøg til side. Valgkamp ER sjovt. God valgkamp til alle kandidater!


Af Morten Scheelsbeck, medlem af byrådet i Solrød Kommune, Det Konservative Folkeparti


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online