STØJ TIL BORGERNE I SOLRØD KOMMUNE

8. november 2021

STØJ er sundhedsskadeligt. Tøven og manglende handling fra nuværende byråd har desværre ikke gjort det bedre for borgerne.

I Solrød Kommune er flere end 3.000 boliger udsat for vejstøj over de tilladte grænseværdier. Intet andet problem i kommunen har konsekvenser for så mange af os. Med 2 personer i gennemsnit pr. bolig er tallet 6.000 borgere ud af kommunens ca. 23.000 borgere.  

Ifølge WHO kan påvirkning af støj gennem en længere periode føre til bla. søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, hormonelle påvirkninger og øget risiko for hjertesygdomme. Nedsat ydeevne og indlæringsevne hos børn er også under mistanke. 

Netop derfor anbefaler WHO at grænseværdierne for støj sænkes, og at politikerne gør noget aktivt for at hjælpe borgerne med nødvendige afværge foranstaltninger. I Solrød Kommune er der en støjhandlingsplan fra juli 2005, og siden da er både motorvej og jernbane udbygget væsentligt, men altså uden at vores byrådspolitikere har prioriteret at opdaterer denne plan. For yderligere at bekræfte det manglende politiske fokus, har et flertal af byrådet godkendt opførelsen af et transportcenter i kommunen. En lastvogn støjer som 10 personbiler, derfor næppe et valg uden konsekvens for borgerne i Solrød Kommune, hvilken type af trafik der kører ind over kommunegrænsen. 

WHO anbefaler forebyggelse. Altså at politikere aktivt iværksætter nødvendige afværger foranstaltninger. Det gør de med baggrund i sundhedsøkonomiske analyser. Det er billigere at forebygge sygdommene skabt af støj, end at behandle dem efterfølgende. 

Vores byrådspolitikere handler endeligt i et valgår. De har netop besluttet, at der skal iværksættes en ekstern konsulent analyse. Budget 200.000 kr. Fantastisk. Men er det rettidigt og bedste løsning? 

VoresSolrød deltager gratis men alene uden andre af vores lokale politikere hos partnerskabet Silent Citys støjwebinarer og støjdebatmøde. Her mødes andre støjplagede kommuner sammen med de virksomheder som har specialviden og konsulenter ansat. Solrød Kommune har fravalgt medlemskab af dette partnerskab. Pris for medlemskabet 50.000 kr. pr år. Det bør tilvælges og gerne gjort for lang tid siden. 


Jannik Jensen

Byrådskandidat hos VoresSolrød

En sygeplejerske i byrådet.


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online