Konservative i Solrød Kommune vil tilbyde GPS til demente

8. november 2021

Borgere med demens skal opleve en mere tryg og sikker hverdag. Det mener Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune, der derfor ønsker at tilbyde alle hjemmeboende borgere med demens en GPS, som deres pårørende kan administrere.

Det hele kræver selvfølgelig samtykke fra borgeren med demens i det tidlige stadie, understreger Jan Færch, der er konservativ borgmesterkandidat, og som præsenterer forslaget:

“Det vil skabe tryghed, når den dementramte færdes uden for hjemmet, således at de pårørende kan hjælpe vedkommende, hvis han eller hun ikke kan finde vej – eller bliver væk. Ifølge Alzheimerforeningen bliver cirka 1.000 borgere med demens hvert år eftersøgt, når de forlader deres hjem. Det viser for mig alt om, at der er behov for GPS til hjemmeboende borgere med demens.”

For de borgere, der er svært ramt af demens – og som derfor ikke længere er hjemmeboende – er der behov for andre initiativer, mener Jan Færch, der tilføjer, at det for demensramte borgere på plejehjem handler om at sikre, at personalet har tid til borgeren – og at der er personale nok.


Foto: Jeff Duckett

Alzheimerforeningen støtter forslaget
Hos Alzheimerforeningen, der er en medlemsorganisation, der har til formål at sikre bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende, er direktør Nis Peter Nissen varm fortaler for forslaget:

“Vi ved, det virker. Det skaber mere tryghed i familien, og det forhindrer også ulykker.”

I alt har 87.000 danskere demens, og af dem vurderes 53.000 at være hjemmeboende. 

En del af en bedre ældrepleje
Jan Færch understreger, at forslaget om tilbud om GPS’er til demente er en del af Det Konservative Folkepartis bud på en bedre og tryggere ældrepleje i Solrød Kommune:

“Ældreplejen er kort sagt en hjerteprioritet for Det Konservative Folkeparti. For os handler det om at sikre, at alle ældre kan få opfyldt deres individuelle behov – for vi er alle forskellige. For os giver det ikke mening at tale om nedskæringer i vores ældrepleje. Vi mener derimod, at vores ældrepleje skal løftes endnu mere. Det kræver, at vi investerer mere i området og får ansat endnu mere sundheds- og plejepersonale. Det kæmper vi for.”

Der er kommunalvalg tirsdag den 16. november, og Det Konservative Folkeparti vil tage forslaget med til drøftelser med det nye byråd.


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online