Cafémøde trak fulde huse: Borgere kom med input, der skal danne fundamentet for udviklingen af Solrød Landsby

4. november 2021

Meninger blev delt, og ønsker, idéer og tanker om Solrød Landsbys fremtidige udvikling blev skrevet ned på gule post it-lapper og sat op på store plancher, da Solrød Kommune havde inviteret interesserede borgere til cafémøde om arbejdet med helhedsplanen for Solrød Landsby.

Solrød Landsby skal bevare sin særlige landsbyidentitet, landsbyen skal være attraktiv for alle aldre, og den travle periode med morgen- og eftermiddagstrafik gennem landsbyen er en udfordring.

Det var nogle af de mange gode input, som landsbyboer og andre interesserede borgere skrev ned på et mylder af gule post it-sedler, da Solrød Kommune mandag den 1. november 2021 havde inviteret til cafémøde om arbejdet med den kommende helhedsplan for Solrød Landsby, der er den vision, som skal danne grundlag for, hvordan landsbyen fremover skal udvikle sig.

Her kunne de ca. 50 fremmødte borgere gå rundt mellem fire emneopdelte debatgrupper og både stille spørgsmål, ytre holdninger og komme med idéer, ønsker og tanker, som alt sammen bliver taget med videre i arbejdet med at lave en helhedsplan for Solrød Landsby.


”Det er landsbyboerne i Solrød Landsby, som er med til at udgøre landsbyens DNA, og derfor er det også landsbyboerne, der med deres lokalkendskab, visioner og holdninger skal danne de byggesten, som skal være fundamentet i den kommende helhedsplan for landsbyen. Derfor er det også dejligt, at fremmødet til cafémødet var så stort,” siger formand for Økonomi-, teknik og miljøudvalget og borgmester Niels Hörup.

Cafémødet var det andet offentlige borgermøde om helhedsplanen for Solrød Landsby, og det kom som en forlængelse af en visionworkshop, der blev afholdt i Solrød Landsby i sommer. Det var ud fra input fra visionsworkshoppen, at cafémødets fire emner blev defineret – nemlig identitet, fysisk struktur, trafik og andre temaer.

Det næste skridt i arbejdet med helhedsplanen er nu, at administrationen i Solrød Kommune ud fra borgernes mange gode input laver et udkast til en helhedsplan, som efter tidsplanen bliver præsenteret for byrådet på byrådsmødet den 20. december 2021. Herefter kommer udkastet til helhedsplanen i offentlig høring, hvor borgerne igen kan komme med deres input, inden helhedsplanen bliver endelig vedtaget i 2022. 

Fakta: Forskel på helhedsplaner og lokalplaner
Helhedsplanen for Solrød Landsby bliver udarbejdet som følge af et ønske fra byrådet, og det er en vision, der skal fastholde landsbyens eksisterende kvaliteter og udvikle nye muligheder. Helhedsplanen sætter konkrete rammer for landsbyen, men er dog ikke bindende som f.eks. kommune- og lokalplaner. Helhedsplaner giver mulighed for at arbejde helhedsorienteret med en blanding af vision og fysisk udvikling i et større område.

Det vil sige, at Helhedsplanen for Solrød Landsby er den overordnede plan for udviklingen af Solrød Landsby, som skal sikre, at de kommende lokalplaner for landsbyen skaber sammenhæng og kvalitet for hele landsbyen.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Direktør for sundhedsområdet om smittestigning: Børn bærer smitten lige nu

25-11-2021
Solrød Kommune oplever lige nu en stigning i corona-smittede – især blandt børn under 14 år - og derfor opfordrer kommunens direktør for sundhedsområdet, Dorte Saabye, til, at vi hver især gør alt, hvad vi kan for at smitten ikke spreder sig.

Her kan du se de nyeste smittetal

25-11-2021
De aktuelle smittetal opdateres dagligt af Statens Serum Institut og lægges ud offentligt på en hjemmeside.

Store projekter skaber stærk bekymring for vandmiljøet i Køge Bugt hos Køge, Stevns, Greve, Solrød og Ishøj kommuner

25-11-2021
På vegne af Solrød, Køge, Stevns, Greve og Ishøj kommuner har Køge kommune udsendt nedenstående pressemeddelelse.

Lyskrydset Cordozavej / Jersie strandvej repareres

18-11-2021
Lørdag d. 20. november 2021 slukkes lyskrydset på grund af reparationer mellem klokken 9.00-13.00.

Her kan du se resultaterne fra regionalvalget

18-11-2021
Du kan se, hvordan solrødvælgerne og resten af Region Sjælland har stemt til regionalvalget på www.kmdvalg.dk

Her er resultatet af Ældrerådsvalget

18-11-2021
Her kan du se, hvem der er valgt ind til Ælderådet for perioden 2022-2025.

Her er Solrød Kommunes nye byråd

18-11-2021
Resultaterne fra fintællingen af kommunalvalget 2021 er nu klar, og det betyder, at der er blevet sat navn på de 19 byrådsmedlemmer, der skal udgøre Solrød Byråd de næste fire år.

Her er valgresultatet: Stemmerne til kommunalvalget i Solrød Kommune er talt op

18-11-2021
13.174 vælgere i Solrød Kommune har i dag sat deres kryds ved en stemmeseddel til kommunalvalget.

Krav om coronapas på Plejecenter Christians Have

15-11-2021
Myndighederne har fra den 12. november 2021 indført krav om, at besøgende på Plejecenter Christians Have og rehabiliteringsafdelingen skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrev



solrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online