Nu er det folkeskolernes tur!

1. november 2021

Karsten Hønge, politisk ordfører (SF), Henrik T. Larsen, medlem af byrådet og spidskandidat i Solrød Kommune (SF)

“GODMORGEN - TIMEN ER STARTET!” - Klokken er 08:00, og samtlige 28 elever sidder på deres pladser. Her skal de tilbringe resten af dagen, dog med lidt pauser indimellem. Her bliver de tømt for koncentration, jo længere dagen skrider frem, i det alt for lille, varme og fyldte klasseværelse. Eleverne vil ikke bruge toiletterne, fordi de synes, at de er for ulækre, og de bruger ikke udendørsarealerne på skolen, fordi de er for nedslidte og kedelige.

Sådan lyder beretningerne fra SF’s erhvervspraktikant, Mikkel Bakke, der går i skole i Solrød Kommune og som i sidste uge besøgte SF Christiansborg. I SF synes vi, at der er brug for, at vi giver flere ressourcer til at forbedre den overordnede kvalitet i folkeskolerne, og at vi sætter større fokus på elevernes trivsel. Og hvis vi er villige til at gøre noget ved problemet, så kan vi give alle elever det, de fortjener - en fair behandling. 

Ifølge Mikkel er en fair behandling blandt andet lig med investering i farverige og sjove udearealer, renovering af gamle og forældede undervisningsbygninger, udfasning af megaklasser, flere timer med to uddannede voksne og større fokus på rengøring af toiletter og undervisningslokaler.

Derudover er det vigtigt for Mikkel, at politikerne begynder at forstå vigtigheden af at fokusere på elevernes trivsel. Især de lange skoledage, nævner Mikkel som en udfordring for elevernes trivsel. 

I SF mener vi, at skoledagen skal være kortere, fordi samtlige undersøgelser siger det samme:
Kortere skoledage giver højere faglighed og bedre trivsel. Dermed vil børnene også få mere fritid - mere tid til at gå i SFO, have mulighed for at lave legeaftaler, gå til gymnastik eller fodbold i den lokale forening. Også megaklasserne udfordrer elevernes trivsel. Nogle børn kan komme til at føle sig overset i de store klasser, og læreren kan se sig nødsaget til at prioritere sin tid hos enkelte af de mange elever.  Derfor skal vi have en grænse for hvor mange elever der må være i hver klasse. I SF har vi sat grænsen ved maks. 24 elever i hver klasse, hvor den nuværende grænse er på 28 elever. 

Disse mange initiativer vil betyde gladere børn, der samtidig lærer mere i den tid, de er i skole.

Dette vil give børnene mere ro på. Og de næste år, skal det være folkeskolens tur til et markant løft i Solrød Kommune. Vi kan, hvis vi vil.


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online