Stigende coronasmitte lokalt får borgmester til at komme med appel: Vi skal fortsat huske de gode coronavaner

1. november 2021

Coronasmitten er stigende i Solrød Kommune, og borgmester Niels Hörup kommer nu med en appel til solrødborgerne om at være ekstra opmærksomme på at holde fast i de gode vaner, der kan være med til at bringe smitten ned igen.

God håndhygiejne, afstand, nys og host i ærme og tests. Det er anbefalinger, som har bidt sig fast i de fleste danskere under coronapandemiens hærgen, og det er fortsat de gode vaner, der kan hjælpe med at holde coronasmitten nede.

Sådan lyder budskabet fra borgmester Niels Hörup, efter at en stigende smitte med coronavirus har ramt Solrød Kommune, hvor der er registreret 73 nye smittede de seneste syv dage, hvilket bringer Solrød Kommune op på en incidens på 309 smittede borgere ud af 100.000.

”Coronasmitten har langt fra sluppet sit greb i Danmark endnu, og selvom vi er fri af restriktioner, skal vi stadig huske at blive ved med at passe på os selv og hinanden og holde fast i de gode vaner, vi tillærte os, da pandemien var værst. Det er særligt vigtigt nu, hvor vi går ind i den kolde periode, hvor smitten har ekstra gode vilkår. Vi kan hver især gøre vores for at sætte en stopper for smitten,” siger Niels Hörup.

Ifølge Statens Serum Institut er det primært skoleelever og deres forældre i Strandområdet, som er ramt af smitte med coronavirus i Solrød Kommune.


Solrød Kommune har færre vaccinerede end landsgennemsnittet
Ud over at holde fast i de gode vaner kan vaccination mod coronavirus også give vira kamp til stregen, og på det område er der mulighed for forbedring lokalt.

Solrød Kommune ligger med 74,6 procent færdigvaccinerede nemlig under landsgennemsnittet, som er på 75,1 procent færdigvaccinerede – faktisk ligger Solrød Kommune på den 24. nederste plads for kommuner over, hvor mange borgere der er færdigvaccinerede.

”Jo flere personer, der er vaccineret, desto bedre kan vi bekæmpe coronavirusset, jeg vil derfor også opfordre til at følge sundhedsmyndighedernes anbefaling om at blive vaccineret. Vi har med vores lokale vaccinationscenter i Havdrup rigtig gode muligheder for at få det lille stik, der kan gøre så stor en forskel, så der er bare med at bestille tid,” siger Niels Hörup, som også opfordrer borgerne til at blive ved med at lade sig teste – også hvis de er vaccinerede.

Region Sjællands lokale vaccinationscenter er placeret i den gamle Faktabygning på Møllemarken 12 i Havdrup. Du kan booke tid på www.vacciner.dk

Det er muligt at blive PCR testet uden tidsbestilling i pavillonen ved parkeringspladsen ved Aktivitets- og Frivilligcenteret mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 9-17.30.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online