Er du klar? Greve/Solrød uddannelsesmesse

28. oktober 2021

Kom til uddannelsesmesse på Greve Gymnasium på tirsdag den 2. november fra kl. 16.30.

Er du udskolingselev eller forælder til en udskolingselev, er du klar til at vælge en ungdomsuddannelse eller har du svært ved at finde hoved og hale i udbuddet af ungdomsuddannelser og alle mulighederne efter folkeskolen? Så kom til uddannelsesmesse på Greve Gymnasium på tirsdag den 2. november fra kl. 16.30.

Uddannelsesvejledningen i Greve og Solrød kommuner har slået sig sammen om en uddannelsesmesse til 8., 9. og 10. klasse, der præsenterer elever og deres forældre for et væld af ungdomsuddannelser og veje ud i erhvervslivet.

Messen har til formål at styrke de unges valgkompetence og viden omkring deres muligheder. Som en del af karrierevejledningen, kan de unge på messen opleve en rød tråd fra uddannelse til et job; blandt andet har vi besøg fra ZBC, der udbyder SOSU uddannelserne. De står derfor sammen med SOSU koordinatorerne fra både Greve og Solrød kommune.

Der er ca. 30 repræsentanter fra områdets erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser, erhvervslivet og repræsentanter fra blandt andet forsvaret. Der vil være mulighed for at få uddybet nogle af uddannelsesvejene ved oplæg i undervisningslokalerne. Hvert oplæg varer 30 minutter. I mellem oplæggene kan gæsterne besøge standene, stille spørgsmål og få en masse svar. For eksempel om der er forskel på HTX i Køge og HTX i Roskilde, er det svært at få læreplads i Jysk og hvad er Stålakademiet egentlig?

En ekstra aktivitet for gæsterne er digital quiz konkurrence, der fører alle rundt på messen og på besøg på den lokale tømrer- og maleruddannelse EUC Greve og til lastvognssimulatoren fra Transportuddannelserne, der står på parkeringspladsen foran Greve Gymnasium. Her kan de unge vinde en præmie til sin egen klasse.

Selvom du eller dit barn er fuldstændig ”klar” til, hvad der skal ske efter 9. eller 10. klasse; så kom alligevel forbi. Det kan være, at I får øje på nogle nye veje og muligheder.

”Er du klar?”-messen er åbent hus og foregår på Greve Gymnasium tirsdag den 2.

november 2021. Dørene åbner kl. 16.30, hvor standene åbner og kl. 17.00 bydes velkommen af Jacob Mark, MF og undervisningsordfører for SF. De første oplæg starter kl. 17.30. Der er mulighed for at deltage i tre runder med oplæg om forskellige uddannelser. Det sidste oplæg slutter kl. 19,45 og messen lukker kl. 20.00.

Vi ses

Uddannelsesvejledningen i Greve og Solrød
Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online