Indbrud i villaer via førstesalen – Solrød / Greve

25. oktober 2021

I løbet af weekenden modtog politiet blandt andet fem anmeldelser om indbrud i villaer i Solrød og Greve kommuner på vejene Rylevej, Stigårdsvej, Bag Bakkerne og Uglevej i Solrød samt Solsortevej i Greve.

Fælles for disse indbrud var, at indbrudstyven næsten alle steder havde skaffet sig adgang til boligen via førstesalen, hvor enten et vindue eller en dør er blevet brudt op. Et enkelt sted havde tyven(e) dog fået skaffet sig adgang via en ulåst dør, og et andet sted var det ikke lykkes at skaffe sig adgang.
Herefter havde tyven(e) mulighed for at undersøge typisk kun førstesalen for effekter, der kunne stjæles. Til trods for, at flere af villaerne havde installeret tyverialarm, men ofte kun i stueplan, lykkedes det at forøve indbruddet uden at påvirke tyverialarmen.
Indbruddene er begået i nattetimerne både mellem torsdag og fredag, fredag og lørdag samt lørdag og søndag, så tyven har udnyttet de mørke timer til ubemærket at kravle op for at begå indbruddene eller forsøg herpå ad en usædvanlig indstigningsvej.
Ved en tidligere anmeldelse fra Plantagevej, Solrød Strand, natten mellem torsdag og fredag kl. 01.07 vågnede en beboer netop ved lyden af en person, der færdedes på taget. Tyven blev skræmt væk, og politiets eftersøgning med politihunde i området umiddelbart efter anmeldelsen gav desværre ikke noget resultat.
Politiet opfordrer ejere af villaer også til at tænke på indbrudssikring af døre og vinduer på førstesalen, efter at indbrudstyve har fundet denne usædvanlige adgangsvej til en villa i et forsøg på måske at undgå en tyverialarm i stueplan. Desuden opfordres villaejere også til at kigge på opbevaring af stiger og andre ting, der bruges til at komme op i førstesals højde. Lås skuret/udhuset, eller fastgør f.eks. en stige med en kæde og lås, hvis stigen opbevares udendørs.
Kontakt politiet på tlf. 114 med observationer om mistænkelig adfærd ved en bolig eller i området heromkring, men slå dog alarm via tlf. 112, hvis du er vidne til et igangværende indbrud.


Uddrag af Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport fra weekenden uge 42.


Flere artikler

Mistænkelige mænd – Solrød Center, Solrød Strand

25-11-2021
Kl. 19:21 fik politiet via alarm 112 melding om, at to mænd måske kunne mistænkes for at være indbrudstyve. En anmelder havde desværre tabt dem af syne i området ved Solrød Center, men politiet rykkede straks ud med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter de to mistænkelige mænd.

Spirituskørsel uden førerret – Jersie Strandvej, Solrød Strand

18-11-2021
Kl. 19.11 anholdt og sigtede politiet en 60-årig mand fra Gentofte for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil, som han havde ført ad Jersie Strandvej, inden han standsede ved en parkeringsplads.

Utilfreds kunde i supermarked – Solrød Center, Solrød Strand

18-11-2021
Kl. 14.53 rykkede politiet ud til et supermarked, hvor en kassemedarbejder var blevet overfaldet af en sur kunde.

Tricktyveri på gaden – Solrød Center, Solrød Center

18-11-2021
Kl. 11.58 anmeldte en 92-årig kvinde fra Solrød Strand, at hun under sin færden i Solrød Centret kl. ca. 10.40 havde fået stjålet sin taske med indhold.

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

15-11-2021
Kl. 02.44 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Nyborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet fik standset på rastepladsen i Karlslunde i forbindelse med kørsel i nordlig retning på motorvejen.

Færdselskontrol mv. – Køge Bugt Motorvejen – Greve / Køge / Solrød

15-11-2021
Færdselspolitiet foretog torsdag aften en hastighedskontrol på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

15-11-2021
Kl. 17.02 var en patrulje på vej ad motorvejen i nordlig retning i anledning af en anmeldelse om et færdselsuheld, da patruljebilen selv undervejs blev impliceret i et sammenstød med en anden bilist.

Tyveri af GPS-udstyr fra entreprenørmaskiner – Solrød / Køge

11-11-2021
Mandag morgen modtog politiet tre anmeldelser om tyverier af GPS-udstyr fra entreprenørmaskiner. Tyverierne var foregået i løbet af weekenden fra maskiner, der både havde stået frit tilgængeligt eller bag indhegning på byggepladser.

Rolig formiddag og smil på læben i Solrød Centret

08-11-2021
"Godt I er her" – lød det fra en glad borger, der netop havde fået en snak med de to betjente fra politiets Forebyggelsesafdeling Øst, der torsdag middag gik fodpatrulje i Solrød Centret.

Tyverier fra biler ved børneinstitutioner – Solrød / Greve

04-11-2021
I løbet af 12 minutter fik politiet to anmeldelser om indbrud i personbiler ved børneinstitutioner, og i samme tidsrum blev føreren af en sort personbil set smide en dametaske ud ad bilvinduet, inden bilen forsvandt i høj fart.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online