UngSolrøds fritidsundervisning styrker skolesamarbejdet i den nye sæson

25. oktober 2021

Efter de store landsdækkende udfordringer med corona, nedlukninger og ensomhed blandt unge har UngSolrød sat kursen skarpt ind på at styrke skolesamarbejdet i den kommende sæson.

Fra Havdrup Skole har 50 elever taget til turen til UngSolrød på cyklen, som led i en ”way-finding”-indsats, der skal være med til at åbne op for de unges orientering på tværs af kommunen. Efter eleverne er ankommet til skolen, kan de give sig i kast med skateboarding, disc-golf, fotografi, hiphop-dans m.m., og de bliver vist rundt på skolen og får bl.a. set mini-skateparken, E-sportslokalerne, krea-rummet og café. Det skal give eleverne interesse for UngSolrøds lange række af forskellige arrangementer fra koncerter til brætspilsaftener og computerspilsturneringer til langt ud på natten.


”Skolerne er vores allervigtigste samarbejdspartnere, og vi ved jo, at god trivsel for den enkelte unge i fritiden også har tendens til at smitte af i klasselokalet. Samtidigt er vi også på vej ud af en corona-epidemi, hvor ensomheden har fyldt ekstraordinært meget blandt de unge, så vi har en masse at følge op på i fritidsundervisningen, ”siger Rasmus Blichfeldt, leder af UngSolrød.

Dagen med eleverne fra Havdrup Skole er blot ét af flere tiltag, der er sat i værk for at understøtte et fornyet fokus på at bygge bro mellem skole og fritid. Som eleverne triller hjemad bliver der allerede gjort klar til det næste arrangement, for dagen efter kommer 150+ unge til koncert med punkrapperen Skarn til Musikskolens ”Spil dansk”-arrangement med efterfølgende skatekonkurrence, som er arrangeret af unge, lokale skatere.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Valg til Folkeoplysningsudvalget

20-01-2022
Den 7. februar 2022 kl. 19 afholder Solrød Kommune valg til Folkeoplysningsudvalget. Valget finder sted på Solrød Bibliotek og kulturhus 1. sal.

Kviktestcenter i Havdrup lukker

20-01-2022
Sidste dag for at få en kviktest i Havdrup Idrætscenter er søndag den 23. januar 2022. Herefter lukker kviktestcenteret, men det vil fortsat være muligt at få en kviktest ved stationspladsen i Solrød Center.

Nu spørger byrådet dig: Hvad synes du om at bo i Solrød Kommune?

20-01-2022
Tirsdag den 18. januar 2022 modtager alle solrødder over 18 år en borgertilfredshedsundersøgelse i e-Boks, hvor borgerne kan komme med både ris og ros til kommunen.

Byrådsmødet bliver afholdt digitalt

06-01-2022
Det ekstraordinære byrådsmøde fredag den 7. januar 2022 afholdes digitalt. Mødet optages og kan efterfølgende ses på kommunens hjemmeside.

Borgmester Niels Hörups nytårshilsen 2021

30-12-2021
Året går nu snart på hæld, og traditionen tro sender borgmester Niels Hörup en nytårshilsen til alle borgere.

Ekstraordinære byrådsmøder i januar

23-12-2021
Der afholdes to ekstraordinære byrådsmøder i januar måned. Møderne er åbne for offentligheden.

Nu kan du se den nye kommuneplan for Solrød Kommune

23-12-2021
Byrådet vedtog den 20. december 2021 Solrød Kommuneplan 2021.

Godkendt: Planen for, hvordan Solrød Kommune kan udvikle sig, er nu klar

23-12-2021
Efter en bred borgerinddragelse har et flertal i byrådet nu godkendt den plan, der sætter de overordnede rammer for mulighederne for udviklingen af Solrød Kommune – Kommuneplan 2021. På baggrund af borgernes tilbagemeldinger er der bl.a. taget tre byudviklingsområder i Havdrup ud af kommuneplanen.

Byrådet har godkendt planen for beskæftigelsesområdet i 2022

23-12-2021
Den plan, der skal hjælpe Solrød Kommunes borgere i arbejde og samtidig sikre, at Solrød Kommune bliver ved med at ligge helt i top på beskæftigelsesområdet, er nu godkendt af byrådet.

Sådan påvirker restriktionerne Solrød Kommune

20-12-2021
Her kan du læse, hvordan de nye corona-restriktioner påvirker de kommunale faciliteter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online