Konservative: Alderdommen skal indeholde omsorg, værdighed og selvbestemmelse

18. oktober 2021

Alle ældre har krav på en værdig og indholdsrig alderdom. Og når man har levet et langt liv og får behov for hjælp, så mener vi i Det Konservative Folkeparti, at det er fællesskabets tur til at betale tilbage med omsorg, pleje og hjælp. De sidste år af ens liv har lige så stor betydning som de første – og livet slutter ikke, blot fordi man flytter på plejehjem.

Plejehjem skal ligne ‘rigtige’ hjem
Vi vil have hyggelige plejehjem, der ligner rigtige hjem og ikke sterile hospitaler. Vi vil have plejeboliger, hvor de ældre har indflydelse på, hvad de spiser, og hvor man kan dufte maden fra køkkenet, mens den tilberedes. Vi skal turde lade plejehjemmene tænke ud af boksen og gøre det, de er bedst til; at tage sig af vores ældre. Det uegnede personale skal ud, og omsorgen skal sikres med kompetente ledere, der ved, hvad der foregår på de enkelte plejehjem.

Samtidig vil vi gøre det lettere for ildsjæle, der vil byde ind med private alternativer til den kommunale pleje. Og så skal det være lettere at gå fra et travlt liv på arbejdsmarkedet til et nyt seniorliv, uden at hverdagen pludselig synes tom og indholdsløs. Kort sagt vil vi have værdigheden tilbage i ældreplejen.Det skal være lettere at vælge det rette plejehjem
Vi vil gøre det lettere for ældre og deres pårørende at gennemskue, hvilket plejehjem de skal vælge, når den beslutning en dag skal tages. Derfor skal både kvaliteten af plejen og brugertilfredshed på de forskellige plejehjem fremgå af en samlet oversigt på kommunens hjemmeside. Her skal man eksempelvis kunne vælge plejehjem ud fra en specifik profil og se antallet af indlæggelser med eksempelvis dehydrering, liggesår eller lungebetændelse. På den måde kan den ældre flytte til det plejehjem, der passer ham eller hende bedst.

Mere velfærd til vores ældre
Selvom man er blevet gammel, skal man selvfølgelig kunne træffe sine egne valg. Derfor vil vi fordoble klippekortordningen, der giver ældre mulighed for selv at vælge, hvilken form for omsorg eller hjælp de har brug for og lyst til. Det betyder, at alle plejehjemsbeboere og sårbare i hjemmeplejen garanteres en times valgfri hjælp om ugen som hjælp til madlavning, rengøring, praktisk hjælp eller måske bare en tur ud i det fri.

Bedre ledelse - mindre bureaukrati
Vi skal sikre ordentlige ledelser på vores plejehjem, der er til stede i det daglige arbejde frem for at sidde på et lukket kontor og kontrollere afkrydsninger på en skærm. Ledelsesrum og ansvar skal vise, hvem der er dygtige ledere, og hvem der skal finde noget andet at lave. Regelforenkling og afbureaukratisering kan frigive varme hænder, og vores plejepersonale kan gøre det, de er ansat til; at tage sig af de ældre.

Først kaffe, så pleje og omsorg
Den såkaldte Buurtzorg-model har reformeret den hollandske ældrepleje til glæde for ældre og ansatte. Modellen består af selvstyrende teams i en flad struktur på 3-4 personer. Det har betydet tilfredse ansatte, lavere sygefravær og dermed behov for færre vikarer. De ældre mødes af de samme personer, der kender dem, deres tilstand og deres historik. Resultatet er gladere ældre. I Det Konservative Folkeparti har vi en ambition om at få modellen – eller dele af modellen – rullet så bredt som muligt ud til glæde for ansatte og de ældre.

Af Jan Færch, konservativ borgmesterkandidat i Solrød Kommune


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online