Konservative vil nedsætte konkret støjudvalg i Solrød Kommune

14. oktober 2021

Arbejdet med at minimere støjen fra Køge Bugt-motorvejen bør fokuseres og formaliseres yderligere, og det fortjener mere politisk opmærksomhed og vedholdenhed. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der derfor nu stiller forslag om, at byrådet efter valget nedsætter et konkret støjudvalg i kommunen, der skal arbejde videre med de forskellige muligheder.

På byrådsmødet mandag aften blev det besluttet, at der skal igangsættes en analyse af mulighederne, og der fulgte samtidig 200.000 kroner med til, at der kan hyres en ekstern konsulent med ekspertise i trafikstøj til at samle trådene. Det er et godt og nødvendigt skridt, men det skal samtidigt politisk opprioriteres, mener Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune:

“Der er kommet mange gode forslag i løbet af det seneste halve års tid. Vi lokale konservative er blandt andet selv kommet med forslag om at kigge nærmere på den løsning, man arbejder med i Høje-Taastrup Kommune, hvor man vil dække motorvejen med solceller og dermed både minimere støj og samtidig score grøn energi,” siger Jan Færch og fortsætter:

“Vi vil også undersøge nærmere, om man kan beplante støjvoldene yderligere for at minimere støjen. Og derudover er der også andre mulige løsninger. Det er alle disse forslag, og gerne endnu flere, vi vil have samlet og formaliseret i et konkret udvalg under byrådet, så vi er sikre på, at det behandles grundigt, at det får det fornødne politiske fokus - og ikke mindst at vi holder det hele kørende, også når valget er overstået.”


Foto: Morten Scheelsbeck

Helt konkret foreslår Jan Færch, at der nedsættes et såkaldt §17, stk. 4-udvalg. Det er et midlertidigt politisk udvalg, som et byråd i henhold til Styrelsesloven kan nedsætte til at varetage særlige opgaver eller til at fungere som rådgivende eller forberedende udvalg for byrådet, økonomiudvalget eller et af de stående udvalg. De Konservative tilføjer, at man eventuelt kan supplere med forskellige lokale eksperter for at sikre en solid borgerinddragelse, og at man desuden bør kigge på at få formuleret og fastlagt en ny støjhandlingsplan for Solrød Kommune.

“Flere tusind Solrød-borgere generes af støjen - endda på et sundhedsskadeligt niveau - og problemet fortjener vores absolutte opmærksomhed. Derfor kan vi allerede nu melde ud, at vi efter valget søger opbakning blandt byrådets øvrige partier til at nedsætte et konkret støjudvalg, og at vores umiddelbare vurdering er, at det skal køre i to år til at begynde med,” afslutter Jan Færch.


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online