Lær at tackle hverdagen som pårørende - starter op igen i Solrød Kommune

4. oktober 2021

Du kan nu træne teknikker og få værktøjer, der kan hjælpe dig med at tackle de udfordringer, som følger med det at være pårørende til et sygdomsramt menneske.

Er du pårørende til et menneske med langvarig sygdom, og har du brug for hjælp til at tackle de nye udfordringer? Oplever du, at dit liv har ændret sig markant, både praktisk, følelsesmæssigt og økonomisk, efter en nærtstående er blevet ramt af en sygdom? Så er der hjælp at hente i et gratis kursus, som Solrød Kommune tilbyder.

Du har nu mulighed for at komme på et selvhjælpskursus sammen med andre pårørende, hvor I kan udveksle erfaringer, få inspiration og støtte hinanden. Kurset ’Lær at tackle hverdagen som pårørende’ er et kursus for dig over 18 år, der er eller har været tæt på et menneske med langvarig sygdom. Kurset indeholder træning af teknikker og værktøjer til at tackle de udfordringer, som følger med det at være pårørende til et sygdomsramt menneske. Pårørende kan blive så påvirket af de nye omstændigheder, at de selv udvikler sygdomme som stress eller depression. På kurset arbejder du blandt andet med håndtering af konflikter, at træffe beslutninger og teknikker til vejrtrækning og afspænding.


Kurset er gratis og vil blive afholdt i Aktivitets- og Frivilligcenteret en gang om ugen i 2 ½ time over en periode på 8 uger. Det er uddannede instruktører, der selv har erfaring med at være pårørende, der leder kurset. De ved derfor også, hvordan det føles, når sygdommen vender op og ned på ens hverdag. Kurset veksler mellem oplæg, øvelser og erfaringsudveksling. Du bestemmer helt selv, hvad du vil bidrage med. Hvis du kun vil lytte, kan du nøjes med det.

Næste kursus afholdes onsdage fra kl. 17-19 mellem den 25. oktober 2021 og den 15. december 2021 (undtagen onsdag den 3. november). Er du interesseret i at høre mere eller deltage på holdet, skal du henvende dig til frivilligkonsulent Nina Gregersen på telefon 56 18 24 30 eller mail kongr@solrod.dk. Tilmeldingsfrist er den 11. oktober 2021.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Hjælp – spillet tager mit barn

14-10-2021
Foredrag - Jan Kjær sætte fokus på børns spilvaner

Barselscafé: Babymotorik

14-10-2021
Barselscafeen i Solrød Bibliotek og Kulturhus byder på babymotorik for babyer og deres forældre

Der er valg til Ældrerådet den 16. november 2021

14-10-2021
Der skal vælges 7 medlemmer og op til 7 suppleanter til Solrød Kommunes Ældreråd.

Køge Bugt-borgmestre til transportministeren: Vi er bekymrede over Lynetteholm-slam

14-10-2021
Det store københavnske udviklingsprojekt Lynetteholmen vil medføre, at 2,5 mio. kubikmeter slam skal dumpes i havet nær ved Køge Bugt. Det bekymrer Køge Bugt-borgmestrene, der tirsdag på et møde delte deres bekymring med transportministeren.

Stort flertal har vedtaget budgettet for 2022-2025

14-10-2021
Syv ud af Solrød Byråds otte partier, der repræsenterer 18 ud af 19 byrådsmedlemmer, har vedtaget budgettet for 2022-2025, som sikrer, at Solrød Kommune også fremover er et dejligt og trygt sted at leve og bo.

Næste skridt i støjbekæmpelse: Analyse skal finde realistiske løsninger på motorvejs-støj

14-10-2021
Siden 2005 har Solrød Kommune bekæmpet støj fra den statslige Køge Bugt Motorvej, og byrådet har nu besluttet at sætte gang i en analyse, der skal afdække, hvordan støjen fra motorvejen kan mindskes med konkrete, realistiske initiativer, der kan indgå i statens nye pulje til støjbekæmpelse.

Solrød Kommune gør klar til flere elbiler: Ny strategi for el-ladestandere

14-10-2021
Byrådet har vedtaget en strategi for el-ladestandere, som skal være med til at gøre det lettere for borgerne at tage valget om at skifte diesel- eller benzinbilen ud med et grønnere alternativ.

Flere penge til ekstra aktiviteter for ældre og handicappede og til efteruddannelse af plejepersonale

14-10-2021
Der er ekstra mange gode oplevelser på vej til både beboere på Plejecenter Christians Have, sårbare ældre og personer med handicap, der har været ramt af nedlukningen i forbindelse med Covid-19 pandemien. Samtidig har Solrød Kommune også fået statslige midler til at efteruddanne ufaglært personale i ældreplejen.

Traneholmvej spærret for gennemkørsel

11-10-2021
Vejdirektoratet spærrer Traneholmvej fra mandag d. 11. oktober klokken 17.30 - torsdag d. 14. oktober.

Nu kan du brevstemme til kommunal- og regionalvalget

07-10-2021
Fra tirsdag den 5. oktober 2021 til fredag den 12. november 2021 kan du brevstemme til kommunal- og regionalvalget.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online