Nej, islam skal ikke fylde mere i folkeskolen

4. oktober 2021

Tidligere på måneden kunne man i Kristeligt Dagblad under overskriften ‘Lærere: Islam bør fylde mere i skolen´, læse, at en række danske folkeskolelærere mener, at vi i undervisningen skal tage endnu mere højde for det stigende antal muslimske elever.

Det er jeg uenig i, og det er ikke en retning, vi bør gå i Solrød Kommune.

Jeg sidder selv i Solrød Byråds familie- og uddannelsesudvalg, hvor vi har ansvaret for vores lokale folkeskoler, og der er intet fra mit lokale, politiske arbejde, der siger mig, at vi skal gå i den retning, som lærerne foreslår. Vores folkeskole kan blive bedre, selvom den er god, men hvis vi skal fokusere på noget, burde det snarere være danske værdier, der kom i højsædet.Danskerne er åbne og tolerante
“Bør religionsfaget ændres, så det passer bedre til en tid, hvor flere kulturer og religioner er repræsenteret i klasselokalet?” spørges der i artiklen i Kristeligt Dagblad.

Mit svar er nej. Vi er ikke et multikulturelt eller multietnisk samfund, og vi bliver nødt til at holde fast i, at vi er et kristent land bygget på kristne værdier. Betyder det så, at vi ikke bryder os om folk, der ser anderledes ud eller tror på andre guder? Nej, absolut ikke, for danskerne er åbne og tolerante - men nydanskere har bestemt også en interesse i først og fremmest at blive kloge på det land, de nu bor i, og det samfund, de skal være en del af.

Det er selvfølgelig helt fint, at religions- og kristendomsundervisningen i den danske folkeskole også indeholder undervisning om andre religioner - lige fra asetroen og katolicismen til islam og buddhismen - for det er religioner, der har haft og stadig har indflydelse på både verden og på Danmark.

Der er noget, der er vigtigere end andet
Men det er samtidig vigtigt, at vi ikke skyller vores historie ud med badevandet, og uanset hvordan man vender og drejer det, har Danmark været et kristent land i mere end 1.000 år, og vores samfund er i høj grad bygget på kristne værdier såsom næstekærlighed og barmhjertighed - og i en nyere kontekst også ligestilling - bare for at nævne nogle stykker.

For mig - ikke bare som lokalpolitiker men også som menneske - er det vigtigt at anerkende, at der er noget, der er vigtigere end andet. Der er noget, der betyder mere end andet. Og at der derfor også er noget, der bør fylde mere end andet.

Mere oplysning og mere perspektivering
Det er en liberal tankegang, at alt i udgangspunktet er lige godt, men det er en konservativ tankegang, at noget i udgangspunktet er bedre end andet. Og det står jeg gerne ved.

Men skal selvfølgelig have respekt for folk med en anden tro eller en anden politisk overbevisning - og det har vi heldigvis også i Solrød og i Danmark generelt - men vores fælles udgangspunkt må nu engang være den, der i første omgang har bundet os sammen.

Så nej tak til mere islam i folkeskolen - men ja tak til mere oplysning og mere perspektivering.

Af Morten Scheelsbeck, konservativt byrådsmedlem i Solrød Kommune for Det Konservative Folkeparti


Flere artikler

Hjælp - spillet tager mit barn

18-10-2021
Er du som forældre nervøs for spillenes greb i børnene og savner du hjælp til at skabe gode spilvaner for dit barn?

Møde om kystsikringen

18-10-2021
Årets møde for Solrød Strands Grundejerforenings vejlaugskontaktpersoner og andre interesserede afholdes torsdag den 18. november kl. 19.30 i Aktivitets- og Frivilligcenterets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Den islamiske Jesus

18-10-2021
I sidste uge havde vi besøg af sognepræst Michael Rønne Rasmussen, der gav os foredraget: "Den islamiske Jesus".

Så du også "Kurs mod fjerne kyster" på tv?

18-10-2021
Om Mikkel Beha Erichsen og hans familie, der har sejlet det meste af verden rundt med båden Havana. Nu indbyder vi til foredrag med Emil Erichsen søndag den 7. november kl. 14-16 i Jersie Sognehus, Birkevænget 40.

Harry Potter quiz for familier

18-10-2021
Er du også fan af Harry Potter? ... Så er det nu, at du finde dine bedste besværgelser frem, for vi skal dyste i magisk viden om alt fra trylleformularer, Harry Potters venner og hvor det nu lige er, man går hen, hvis man skal bruge en bezoar?

Pandemier i de sidste 200 år

18-10-2021
Professor i folkesundhed Lone Simonsen beretter om, hvad vi kan lære af at kigge tilbage i historien på de store epidemier og pandemier – fx pesten, spansk syge, kopper, kolera og mæslinger. Nye matematiske modeller giver os indsigt i hvordan fremtidige epidemier udvikler sig – herunder covid-19-pandemien.

Rutineret og lokalkendt seniorpolitiker stiller op for Konservative

18-10-2021
Steen Knuppert-Hansen (70 år) stiller igen i år op som byrådskandidat i Solrød kommune for Det Konservative Folkeparti, hvor han også af flere omgange siden 1985 har været bestyrelsesmedlem.

Konservative: Alderdommen skal indeholde omsorg, værdighed og selvbestemmelse

18-10-2021
Alle ældre har krav på en værdig og indholdsrig alderdom. Og når man har levet et langt liv og får behov for hjælp, så mener vi i Det Konservative Folkeparti, at det er fællesskabets tur til at betale tilbage med omsorg, pleje og hjælp. De sidste år af ens liv har lige så stor betydning som de første – og livet slutter ikke, blot fordi man flytter på plejehjem.

JAKOB ELLEMANN-JENSEN TOG FØRSTE SPADESTIK TIL DET NYE BIOGASANLÆG I STRÅLENDE SOL

18-10-2021
Onsdag tog Jakob Ellemann-Jensen ikke ét - men hele tre - spadestik sammen med borgmester Niels Hörup og adm. direktør i Bigodan A/S Henrik Laursen i forbindelse med opstarten af byggeriet til det nye biogasanlæg ved Lille Skensved i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online