Konservative har fået nok: Vil have videoovervågning i Solrød Center nu

4. oktober 2021

Ingen skal være nødt til at bede deres børn om at blive væk fra centeret efter klokken 20.00. Ingen skal føle sig utrygge ved at gå gennem centeret i aftentimerne. Og ingen skal acceptere dårlig opførsel fra grupper af unge i vores fælles center eller andre steder. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der nu vil have videoovervågning i Solrød Center på dagsordenen i byrådet.

“I Solrød ser vi fra tid til anden kriminelle unge hænge ud, især i Solrød Center, hvor de skaber utryghed med deres opførsel og salg af stoffer. Sammen med dem kommer en række følgekriminalitet som cykeltyverier, hærværk og trusler. Det skal vi ikke finde os i. De skal ikke være i Solrød, og når de kommer, skal de bekæmpes med alle de ressourcer, vi kan mobilisere. Herunder videoovervågning,” mener Jan Færch.

Flere aktuelle sager om narkosalg
Så sent som i midten af september blev en 21-årig lokal mand anholdt for narkosalg i Solrød Center. Midt- og Vestsjællands Politi meldte senere ud, at de også har identificeret to andre sælgere, som nu kan se frem til at få besøg af politiet. Ifølge De Konservative i Solrød understreger disse aktuelle sager behovet for, at der bliver taget skrappere midler i brug hurtigst muligt.

“Sidste år godkendte vi sammen med et flertal i byrådet en anmodning fra Solrød Centerforening om at undersøge muligheden for at tv-overvåge dele af Solrød Center. Men siden er der bare ikke sket noget konkret. Det, vi hører, er, at centerforeningen har været i dialog med myndighederne, men at de er tunge at danse med og ikke vil give tilladelse, medmindre der er tale om særligt alvorlig kriminalitet,” forklarer Jan Færch.


Foto: Morten Scheelsbeck

Lægge pres på myndighederne
Den konservative borgmesterkandidat fortsætter:

“Men hvis ikke aktuelt og beviseligt salg af narko er alvorligt nok, så ved jeg ikke, hvad der skal til. Men det er nok for mig og Det Konservative Folkeparti. Jeg vil derfor rejse sagen i byrådet og forsøge at få opbakning til, at kommunen går ind i sagen og sammen med Solrød Centerforening tager kontakt til de relevante myndigheder og lægger pres på, så vi kan komme videre. Det må nu engang være os her lokalt, der bedst ved, om vi og vores borgere ønsker og har brug for den øgede tryghed, som overvågning af dele af centeret kunne give.”

Jan Færch oplyser, at han nu vil tage en drøftelse med de øvrige partier og lister i byrådet for at afdække, hvad der kan gøres for at komme videre.


Flere artikler

Hjælp - spillet tager mit barn

18-10-2021
Er du som forældre nervøs for spillenes greb i børnene og savner du hjælp til at skabe gode spilvaner for dit barn?

Møde om kystsikringen

18-10-2021
Årets møde for Solrød Strands Grundejerforenings vejlaugskontaktpersoner og andre interesserede afholdes torsdag den 18. november kl. 19.30 i Aktivitets- og Frivilligcenterets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Den islamiske Jesus

18-10-2021
I sidste uge havde vi besøg af sognepræst Michael Rønne Rasmussen, der gav os foredraget: "Den islamiske Jesus".

Så du også "Kurs mod fjerne kyster" på tv?

18-10-2021
Om Mikkel Beha Erichsen og hans familie, der har sejlet det meste af verden rundt med båden Havana. Nu indbyder vi til foredrag med Emil Erichsen søndag den 7. november kl. 14-16 i Jersie Sognehus, Birkevænget 40.

Harry Potter quiz for familier

18-10-2021
Er du også fan af Harry Potter? ... Så er det nu, at du finde dine bedste besværgelser frem, for vi skal dyste i magisk viden om alt fra trylleformularer, Harry Potters venner og hvor det nu lige er, man går hen, hvis man skal bruge en bezoar?

Pandemier i de sidste 200 år

18-10-2021
Professor i folkesundhed Lone Simonsen beretter om, hvad vi kan lære af at kigge tilbage i historien på de store epidemier og pandemier – fx pesten, spansk syge, kopper, kolera og mæslinger. Nye matematiske modeller giver os indsigt i hvordan fremtidige epidemier udvikler sig – herunder covid-19-pandemien.

Rutineret og lokalkendt seniorpolitiker stiller op for Konservative

18-10-2021
Steen Knuppert-Hansen (70 år) stiller igen i år op som byrådskandidat i Solrød kommune for Det Konservative Folkeparti, hvor han også af flere omgange siden 1985 har været bestyrelsesmedlem.

Konservative: Alderdommen skal indeholde omsorg, værdighed og selvbestemmelse

18-10-2021
Alle ældre har krav på en værdig og indholdsrig alderdom. Og når man har levet et langt liv og får behov for hjælp, så mener vi i Det Konservative Folkeparti, at det er fællesskabets tur til at betale tilbage med omsorg, pleje og hjælp. De sidste år af ens liv har lige så stor betydning som de første – og livet slutter ikke, blot fordi man flytter på plejehjem.

JAKOB ELLEMANN-JENSEN TOG FØRSTE SPADESTIK TIL DET NYE BIOGASANLÆG I STRÅLENDE SOL

18-10-2021
Onsdag tog Jakob Ellemann-Jensen ikke ét - men hele tre - spadestik sammen med borgmester Niels Hörup og adm. direktør i Bigodan A/S Henrik Laursen i forbindelse med opstarten af byggeriet til det nye biogasanlæg ved Lille Skensved i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online