Genbrugsbutik runder flotte 25 år

23. september 2021

Mandag 11. oktober fejrer Agnethe Hald og butikkens øvrige frivillige det flotte jubilæum med gode tilbud og overraskelser

Danmission Genbrug i stationsbygningen i Havdrup fejrer 25-års jubilæum mandag 11. oktober med gode tilbud og overraskelser. 
 
Eventyret om Danmissions genbrugsbutik, der i dag har til huse i Havdrups tidligere stationsbygning, begyndte for mere end 25 år siden med, at en lille flok dedikerede Havdrup-borgere, havde lyst til at gøre en forskel.  

Det fortæller Agnethe Hald, der er frivillig butiksleder:  
“Vi var nogle stykker, der stak hovederne sammen og lavede forskelligt håndarbejde, som vi solgte på Torvet om lørdagen. Pengene sendte vi til velgørende formål. Det udviklede sig, og vi kom i kontakt med Kirkens Genbrug, og så startede det derfra”.  Mandag 11. oktober fejrer Agnethe Hald og butikkens øvrige frivillige det flotte jubilæum med gode tilbud og overraskelser. Alle butikkens kunder er inviteret til at komme forbi på Stationspladsen 3 i Havdrup kl. 11-16.  

Genbrugsbutikken har tidligere haft lokaler ved siden af Netto i Møllemarken, men i 2010 flyttede butikken til Stationspladsen, da Netto skulle udvide deres lokaler.  I en årrække gik overskuddet fra butikken til Samvirkende Menighedsplejer, Havdrup Menighedspleje og Danmission, men i dag drives butikken udelukkende som Danmission Genbrug. Overskuddet fra butikken går til Danmissions arbejde med at styrke kirker, skabe fred og retfærdighed for mennesker og fremme bæredygtig og retfærdig forvaltning af naturens ressourcer i Asien, Afrika og Mellemøsten.  

Agnethe Hald har været med i alle 25 år, og det er lysten til at gøre en forskel og samtidig være en del af et hyggeligt fællesskab, der har drevet hendes engagement gennem alle årene.  
“Vi har det hyggeligt og rart sammen i butikken, og vi er meget glade og taknemmelige for den store opbakning, vi får fra vores mange stamkunder og lokale. Vi modtager mange fine donationer, stor tak for det,” lyder det fra den frivillige butiksleder.  Plads til flere på holdet 
Gennem årene har der været rigtig god opbakning fra lokale frivillige til at drive den velgørende genbrugsbutik, der byder på isenkram & nips, bøger, tøj og meget mere. De frivillige står typisk i butikken 2-4 timer om ugen.  
“Lige nu holder vi lukket torsdage og lørdage, så vi ønsker os meget flere frivillige, så vi igen kan åbne op de dage. Vi har opgaver med at betjene kunder, og sortere, klargøre og præsentere varer i butikken,” fortæller Agnethe Hald. Hun opfodrer interesserede til at kigge forbi butikken for at høre mere.Flere artikler

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.

Black Friday i Solrød Center

22-11-2021
SPAR OG HYG LOKALT - Vi glæder os til at se jer!

JA TAK TIL EN BORGERLIG KOMMUNE

22-11-2021
NY KONSTITUERINGSAFTALE PÅ PLADS I SOLRØD: DE BORGERLIGE SAMLES OM NY LA-BORGMESTER.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online