Hvorfor ødelægge en i forvejen hårdt ramt flygtningefamilie?

20. september 2021

I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Regler der ser ud til at fungere efter en tabel eller et regneark, uden hensyntagen til at det er mennesker af kød og blod fuldstændig magen til os selv, det handler om.


Ingen sætter sig ned og ser dem i øjnene og taler med dem, før der dømmes.


Og dømmes bliver der, udfaldet af skema og regneark kan ende med en afgørelse man ellers kun idømmer kriminelle lovovertrædere.


Familien består af en mor og en far, 3 voksne børn (over 18 år), en dreng på 12 år og en pige på 4 år.


De er nu i den situation, hvor de 3 voksne børn har fået forlænget deres opholdstilladelse med 2 år, faderen har ikke fået forlænget den, hans sag er påklaget til Flygtningenævnet.


Moderen har på grund af at faderens manglende forlængelse af opholdstilladelse fået besked om at være ude af landet senest den 25. september, altså om få dage!!


De 2 mindreårige børn er der intet skrevet om, så familien ved ikke noget.


Selvom der ikke vil blive sendt Syriske flygtninge tilbage, bringer det familien i en forfærdelig situation, og de har på nuværende tidspunkt ikke fået nogen afklaring om hvad der sker efter den 25. september. Kun har de fået besked om, at kontanthjælpen til moderen bortfalder fra denne dato, såfremt der ikke kommer anden besked om moderens forhold inden da. 


Kontanthjælpen er p.t. grundlaget for at de kan betale den bolig de fik anvist af kommunen da de flyttede fra de midlertidige boliger.


Skal moderen flyttes til et udrejsecenter?, skal børnene og faderen også? Kan de blive boende indtil faderens sag er behandlet Flygtningenævnet?


Hvordan tror i det påvirker en familie som har været hele den forfærdelige tur igennem en flugt fra deres hjemland, og vidende om at faderen er i stor fare for at blive fængslet eller det der er værre ved en tilbagekomst til Syrien?


De får mange meldinger om grusomheder i det område af Damaskus som de er flygtet fra, så ikke kun faderen, men også moderen og ikke engang børnene kan vide sig sikre.


Faderen og moderen er lige nu også ramt af psykisk og fysisk sygdom, som gør at de ikke er i stand til at arbejde, men har brug for hjælp for at komme i gang.


De har begge tidligere haft job eller været i jobprøvning her i Danmark.


De har et stort ønske om at kunne arbejde, så de kan klare sig selv, og bidrage til det Danske samfund.


Alle børnene klarer sig fantastisk godt, og er godt integreret.


De 3 voksne børn er under uddannelse, og en af dem vil være færdiguddannet som bygningsingeniør om kun et år. De 2 andre går på HF.


Samtidig har de op til flere jobs.


Den 12-årige dreng klarer sig godt i skolen, og er meget vellidt blandt sine mange venner, både i skolen og i den lokale fodboldklub, som er Havdrup Fodbold.


Flere trænere fra fodboldklubben har skrevet flotte støtteerklæringer til både den 12-årige dreng og hans voksne storebror, som også spiller fodbold i Havdrup.


Alt i alt er det en familie, som gerne vil bidrage til det Danske samfund hvis de får lov til det og hjælp til det.


I Solrød kommune er der flere syriske flygtningefamilier, men ingen har hørt at der skulle være andre i Kommunen i samme situation.


Vore relationer til familien er at vi er venner, og har kendt dem siden de kom til Havdrup for 5 år siden.
Bedste hilsener

Benedikte Okkels Knudsen og

Egon Petersen

Skolevej 38

4622 Havdrup

Mail: egon@berta.dk

Tlf.:  40456321 


Flere artikler

Henrik Boye GENOPSTILLER

18-10-2021
Henrik Boye fra Liberal Alliance genopstiller
56-årige Henrik Boye har valgt at stille op igen efter

Radikale vil bygge med omtanke og huske de unge.

15-10-2021
Der skal bygges et Kulturhus med boliger på Stationspladsen, så vi får et sted der samler os, og løser lidt af problematikken om at finde lejeboliger
-

Rød-Grøn fremtid i Solrød

11-10-2021
SF Solrød er stolte af, at vi er et rødt og et grønt parti. Det grønne element repræsenterer for os den grønne omstilling, hvor vi først og fremmest tænker på vores miljø, men det indebærer også den mentale omstilling til et samfund, hvor vækst i sig selv ikke er målet.

Rød-Grøn fremtid

11-10-2021
Da centrum-venstre vandt flertal i Folketinget i 2019 var det med et tydeligt klima- og velfærdsmandat i ryggen. SF gik til valg på at genopbygge og udvikle velfærden efter mange år med borgerlig økonomisk politik. Og SF gik til valg på, at lave et visionært og nødvendigt rødt-grønt systemskifte efter årtier uden den nødvendige handling.

Sydkysten bliver grønnere

11-10-2021
Regionsrådet søger konstant efter muligheder hvor regionen kan blive grønnere.

Radikale Venstre ønsker løft til skoleområdet

06-10-2021
Ny lille folkeskole til Solrød og stop for besparelser på skoleområdet

Der er så meget vi skal passe på og værne om i Solrød kommune

30-09-2021
Jeg er Helle Zelasny. Jeg er en fighter på 51 år med hjerte for dem, der har brug for en ekstra hånd. Jeg stiller op for Dansk Folkeparti til kommunevalget i Solrød Kommune.

Farvel Mutti

27-09-2021
Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Klar til valget

20-09-2021
Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Dansk Folkeparti har haft samlet kærnetropperne til årsmøder i weekenden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online