Vi skal være fælles om at udvikle Solrød

16. september 2021

PRESSEMEDDELELSE FRA SF SOLRØD


Solrød Kommune er et dejligt sted at bo, og det kan læses i befolkningsudviklingen i kommunen. Kommunen vokser i takt med, at flere får øjnene op for, at de kan skabe et godt liv tæt på natur i Solrød. De ældre vælger at blive i Solrød Kommune, hvor de har det sociale netværk. Småbørnsfamilierne flytter til Solrød Kommune for at skabe et familieliv i trygge rammer og måske bo tættere på bedsteforældrene.

De mange skønne byer i Solrød Kommune skal udvikles af dem, som bor i dem.

Ved ændringer eller udbygning af områderne skal beboerne ikke blot høres men være medbestemmende. Udviklere, investorer og interessenter skal ikke tilgodeses med særligt lukrative vilkår. Der skal være lige og klare rammer for såvel for beboere i kommunen som for udviklerne, men der skal altid koordineres om lokale initiativer, såvel byerne/landsbyerne imellem som mellem byerne/landsbyerne og Solrød Kommune.

Havdrup har været gennem en spændende udvikling gennem de senere år. Med udviklingen kommer behov for yderligere tiltag til gavn for borgerne i Havdrup.

Umiddelbart ser SF Solrød behov for, at der arbejdes med infrastrukturen i Havdrup for at understøtte byudviklingen og initiativer inden for andre områder så som kultur og børne/unge-området.

Efter udbygningen af Havdrup Vest, er det en førsteprioritet at få etableret en tunnel under, eller en bro over jernbanen Syd for stationen. SF Solrød var med til at godkende, at kommunen købte grunden øst for jernbanen af Banedanmark til formålet. Nu skal projektet sættes i gang.

SF Solrød vil arbejde for sikre skoleveje via sammenhængende stisystemer og cykelstier. Specifikt i Havdrup er det bydende nødvendigt, at der etableres en sikker overgang af jernbanen i Havdrup, som forbinder stisystemerne Øst og Vest for jernbanen. Samtidig skal det sikres at det er attraktivt at benytte de etablerede stisystemer, selvom det er en lille smule længere. Det kan kædes sammen med projekter, der forandrer de kedelige græsarealer til vild og smuk natur, med varierende beplantninger, spændende små oaser osv., ved brug af inspiration fra Naturkvalitetsplanen.

Politik handler for os om at indgå kompromisser og skabe aftaler. Få mest mulig indflydelse, så vores velfærdssamfund udvikler sig og bliver stærkere, så vi kan stå roligt på to ben. Det gælder både til budgetforhandlinger i byrådet og i inddragelsen af borgere, foreninger og det private erhvervsliv i udviklingen af Solrød. Kunsten at få mest muligt igennem til glæde for de mange og begrænset ærgrelse for de få.

Derfor er det vigtigt, at vi er fremsynede og inkluderende i udviklingen af kommunen. Det er vigtigt, at vi giver alle borgere i Solrød mulighed for at bidrage med udviklingen lige præcis deres eget skønne hjørne af Solrød. Det er fundamentet for succes i arbejdet for at sikre et godt liv for alle i Solrød uden at gå på kompromis med den grønne dagsorden.

SF Solrød vil fremtidssikre Solrød!

Claus Redder Madsen
Henrik T. Larsen


Flere artikler

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.

Black Friday i Solrød Center

22-11-2021
SPAR OG HYG LOKALT - Vi glæder os til at se jer!

JA TAK TIL EN BORGERLIG KOMMUNE

22-11-2021
NY KONSTITUERINGSAFTALE PÅ PLADS I SOLRØD: DE BORGERLIGE SAMLES OM NY LA-BORGMESTER.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online