BARNETS STEMME I BYRÅDET

16. september 2021

Lil Lyrstrand på 35 år er kandidat til kommunalvalget 2021 for lokallisten VoresSolrød.

Jeg flyttede til Solrød fra storbyen for tre år siden med min familie. Mine forventninger til en lille kommune var og er store. De politiske og økonomiske prioriteringer kalder dog på forandring og nye kræfter i byrådet. Derfor stiller jeg op som Barnets Stemme til kommunalvalget 2021 for lokallisten VoresSolrød. Et stærkt bagland og håbet om en bedre fremtid på børneområdet, er det der motiverer mig. Jeg ønsker at være med til at skabe en god og tillidsfuld dialog om børneområdet i Solrød kommune.Min motivation for at stille op
Gennem mit engagement i den lokale forældrebevægelse, Hvor er der en voksen Solrød, har jeg har jeg fået bekræftet, at det er tid til forbedring: Solrød skal være den bedste kommune for børn og børnefamilier. 
Som del af byrådet vil jeg arbejde for
  • Bedre trivsel, tid og plads til børn
  • Bedre på normeringer og pladsforhold i daginstitutioner
  • Respektfuldt dialog med forældre, pædagogisk personale og interessegrupper
Jeg går også op i andre områder, men lægger mine kræfter, hvor mine erfaringer og kompetencer er stærkest. VoresSolrød er en tværpolitisk liste, med et stærkt kompetencefelt, herunder en økonomichef, ansatte i sundhedssektoren og iværksætter mv. Samme dækker vi mange mærkesager med både erfaringer og viden. Vi vil gøre Solrød til et endnu bedre sted at leve og bo - også for de mindste borgere

Bedre trivsel, tid og plads til børn
Børns trivsel er en kerneværdi for mig. Det er vigtigt at Solrød Kommunes politik er ambitiøs, så løsninger børneområdet først og fremmest tager udgangspunkt i barnets trivsel.
I barndommens værdifulde år lægges kimen til trivsel livet igennem. Desværre ser vi i stigende grad mistrivsel blandt børn og unge. Jeg mener, det er en etisk forpligtelse politisk - nationalt såvel som kommunalt - at forebygge og afhjælpe. Daginstitutionsområdet blevet beskåret i en sådan grad, at der siden 1972 er kommet dobbelt så mange børn pr. voksne. 
Selvom Solrød overholder de lovbestemte minimumsnormeringer på 1:3 i vuggestuer og 1:6 i børnehaver, er der langt fra administrativ skrivebords-beregning til virkeligheden ude på stuerne. Beregninger viser en reel normering på 1:5,7 i vuggestuer og 1:11,3 i børnehaver i Solrød Kommune. 

Kvalitet i dagtilbud handler både om at tilstrækkelig plads og antallet af nærværende pædagogisk personale.
En veldrevet kommune som Solrød, kan gøre det bedre for de mindste. Mange børn på for lidt plads giver et højt støjniveau og afbrydelser i leg og udvikling, hvilket forårsager stress til både børn og voksne. Der er altså tale om en ond cirkel, som kan brydes med politisk indsats gerne i et bredt samarbjede i et nyt byråd.

Grundlaget for udvikle er respektfuld dialog.
Det pædagogiske personale gør en kæmpe indsats indenfor de givne rammer, men der er ikke hænder nok til at løfte opgaven og pladsen er for trang.
Jeg vil arbejde ud fra en grundlæggende tillid, til at forældre og pædagogisk personale kan bidrage til udviklingen af institutionerne. Byrådet bør være lydhør over for forældre og pædagogers erfaringer og overfor forskningsbaseret viden om børns trivsel og kvalitet i dagtilbud. Grundlaget for udvikle er respektfuld dialog.

Diversitet i dagtilbud
Alle børn og alle familier er forskellige og det skal afspejles i kommunens politik på børneområdet. Derfor vil jeg kæmpe for et varieret tilbud af dagplejer, vuggestue, børnehave, SFO – store enheder, små enheder, kommunale tilbud, private tilbud, heltid eller deltid. Det skal også være muligt at vælge hjemmepasning eller privat pasning med tilskud.

Diversitet i byrådet
Jeg mener, at byrådet i højere grad bør repræsentere befolkningen i kommunen. Større diversitet kan styrke byrådets evner til at forvalte lovgivning og økonomi, til alles bedste. Min baggrund har betydning for de erfaringer, jeg tager med mig fx som småbørnsforældre. 
Nu står kommunalvalget for døren og ved at stemme på mig, er du med til at sætte børnene dagsordenen. Jeg lover dig, at jeg går motiveret og men også ydmygt til den ansvarsfulde opgave, at forvalte politikken for vores alle sammen hverdag.

Kærlig hilsen Lil Lyrstrand
Cand. mag. pædagogik
Kandidat for VoresSolrød https://www.facebook.com/foralle


Flere artikler

Nyt netværk for forældre til børn og unge med særlige behov i Solrød

29-11-2021
Frivillige forældre i Solrød har opstartet et netværk for forældre til børn og unge med særlige behov, såsom fysisk og psykisk sygdom eller ordblindhed eller mistrivsel. Netværket er etableret som et uforpligtende og fortroligt rum, hvor forældre kan dele det, der fylder hos dem og i deres hverdag.

Luciaoptog i Solrød Center

29-11-2021
Kom og se det flotte Luciaoptog, når byens børn går gennem centergaden mandag den 13. december kl. 16.00.

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online