Lokalplanforslag sætter rammerne for ny hal ved SIC og muligt nyt klubhus

16. september 2021

Lokalplanforslaget, der skal gøre det muligt at bygge en ny idrætshal ved Solrød Idrætscenter, som skal skabe endnu bedre rammer for fællesskaber og samhørighed, er nu i høring. Lokalplanforslaget gør det også muligt for Solrød FC at etablere et nyt klubhus.

Solrød Idrætscenter skal være et aktivt og levende idrætscenter med gode muligheder for fællesskaber, samhørighed og fleksible og attraktive rammer. Sådan lød konklusionen, da foreninger og brugere i 2018 satte ord på deres drømme og forventninger til Solrød Idrætscenter. På ønskelisten stod også muligheden for en ny idrætshal, og for at den del af drømmen kan bringes til live, skal lokalplanen for området ændres.

Økonomi-, teknik- og miljøudvalget har derfor på udvalgets møde den 6. september 2021 behandlet og godkendt det lokalplanforslag, som gør det muligt at bygge en ny idrætshal, hvor brugernes drømme kan folde sig ud. Samtidig gør lokalplanforslaget det også muligt at opfylde et stort ønske hos den lokale fodboldklub Solrød FC – et klubhus. Lokalplanforslaget åbner nemlig også op for, at klubben kan etablere et klubhus med omklædningsmuligheder mellem den nuværende opvisningsbane og kunststofbanerne.


”I Solrød Kommune er vi beriget med et meget aktivt foreningsliv, og vi har generelt også nogle rigtig gode og fleksible rammer, som støtter op om vores aktive foreningsliv. Det er naturligvis rigtig dejligt, når vi i byrådet har muligheden for at gøre de rammer endnu bedre med en ny hal, der vil komme til at summe af aktiviteter. Samtidig ved vi, at et nyt klubhus har stået meget højt på Solrød FC’s ønskeliste i mange år, og de planer bliver også mulige at bringe til live med det nye lokalplanforslag,” siger Niels Hörup, formand for Økonomi-, teknik- og miljøudvalget og borgmester.

Lokalplanforslaget gør det desuden muligt at udvide Børnenes Idrætshus, hvis der skulle opstå et behov for det i fremtiden. I planen er der også udlagt et areal i områdets vestlige del til en eventuel fremtidig hal i området mellem tennisbanerne og boligområdet Litorinaparken – der er dog ingen planer om en hal i det område på nuværende tidspunkt. 

Borgermøde den 27. september 2021
Lokalplanforslaget er i høring frem til den 4. november 2021, og der vil blive afholdt et borgermøde om lokalplanforslaget den 27. september 2021 i Hjerterummet i Solrød Idrætscenter kl. 19-20.30.

Fakta
I budgetaftalen for 2019 satte aftaleparterne midler af til en ny idrætshal ved Solrød Idrætscenter, og byrådet besluttede på sit møde i december 2020, at arbejde videre med etableringen af den nye hal. Opførelsen af en ny hal kan ikke ske inden for rammerne af den gældende lokalplan, og derfor er der udarbejdet et nyt lokalplanforslag, som er i høring frem til den 4. november 2021.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nyt netværk for forældre til børn og unge med særlige behov i Solrød

29-11-2021
Frivillige forældre i Solrød har opstartet et netværk for forældre til børn og unge med særlige behov, såsom fysisk og psykisk sygdom eller ordblindhed eller mistrivsel. Netværket er etableret som et uforpligtende og fortroligt rum, hvor forældre kan dele det, der fylder hos dem og i deres hverdag.

Luciaoptog i Solrød Center

29-11-2021
Kom og se det flotte Luciaoptog, når byens børn går gennem centergaden mandag den 13. december kl. 16.00.

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online