Skal vi ikke overdække motorvejen og slippe for støjen?

6. september 2021

Støjen fra Køge Bugt Motorvejen er et stigende problem, og selvom man forsøger sig med støjdæmpende asfalt, og der kommer flere elbiler, så er der ikke noget, der tyder på, at det får bugt med støjproblemerne. Så hvorfor ikke tænke stort? Vi kan bygge en ‘overdækning´ på motorvejen, og udover at vi slipper for støjen, så kan vi også udnytte de nye kvadratameter til enten boliger, park eller andre ting, som kommunens borgere kan nyde godt af.

Lyder det fuldstændigt skørt og totalt urealistisk? Ja, det gør det egentlig - men faktisk har man i Hvidovre Kommune, hvor man også er plaget af støj fra en motorvej, sat gang i at undersøge, om det kunne være en mulig løsning for dem.  Og hvis det kan for Hvidovre, kan det også for Solrød.

Idéen kommer fra borgerne
Jeg indrømmer blankt, at dette ikke er noget, jeg selv har udtænkt. Det er i første omgang noget, de har fundet på i Hvidovre, og det er derefter støjplagede Solrød-borgere, der på blandt andet Facebook har luftet, at vi burde undersøge det samme her i kommunen. Men andres gode idéer skal man ikke være for fin til at købe og selv udbrede yderligere, og det hjælper jeg gerne til i denne sammenhæng.

Jeg elsker nemlig store og ambitiøse tanker og idéer. Nogle kan blive til noget, og andre kan ikke. Men hvis man ikke tør tænke stort og undersøge mulighederne nærmere, så sker der i hvert fald ikke store ting.Vi bør undersøge mulighederne
Jeg vil tage sagen videre og drøfte det med mine kolleger i byrådet og finde ud af, om der er opbakning til, at kommunen undersøger mulighederne. Det værste, der kan ske, er, at vi finder ud af, at det af en eller anden årsag ikke kan lade sig gøre.

Det er klart, at det er alt for dyrt - og alene en udgift - hvis man kun overdækker motorvejen, men hvis man er kommet så langt, at man kan kombinere det med boliger på overdækningen, som de drømmer om i Hvidovre, så begynder det måske at give mening.

Et eller andet skal der i hvert fald ske med støjen, så lad os få afdækket de forskellige muligheder - også selvom de ved første tanke lyder vilde.

Af Morten Scheelsbeck, byrådsmedlem i Solrød Kommune for Det Konservative Folkeparti


Flere artikler

Hastighedskontrol ved skole – Karlslunde Landevej, Karlslunde

14-10-2021
Fra kl. 12:30 og to timer frem havde færdselspolitiet taget opstilling med et lasermålerudstyr ud for en skole, så hastigheden på de trafikanter, der passerede skolen, kunne kontrolleres.

Konservative vil nedsætte konkret støjudvalg i Solrød Kommune

14-10-2021
Arbejdet med at minimere støjen fra Køge Bugt-motorvejen bør fokuseres og formaliseres yderligere, og det fortjener mere politisk opmærksomhed og vedholdenhed. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der derfor nu stiller forslag om, at byrådet efter valget nedsætter et konkret støjudvalg i kommunen, der skal arbejde videre med de forskellige muligheder.

PARTIFORMAND JAKOB ELLEMANN-JENSEN BESØGER SOLRØD

12-10-2021
I morgen, onsdag den 13. oktober, gæster Venstres formand Jakob Ellemann-
Jensen Solrød

Jubiii – Efterårsferie!

11-10-2021
Kom en tur i Solrød Center i efterårsferien, hvor vi har pyntet op til Halloween og få en (u)hyggelig oplevelse med vores populære børnebillet under åben himmel.

SOLRØD KAN MERE

11-10-2021
Socialdemokratiet har en klar målsætning om at vinde borgmesterposten i Solrød Kommune, og tirsdag den 5. oktober præsenterede Socialdemokratiet deres valgprogram for 2022 – 2025 under sloganet SOLRØD KAN MERE.

50 års Jubilæum i Solrød Billard Klub

11-10-2021
I Solrød Billardklub kan vi nu, med stor glæde, se frem til, at skulle fejre vores 50 års Jubilæum. I den anledning inviterer vi fredag d. 22. oktober kl. 15:30-18:30
 til reception, og åbent hus, i vores dejlige klublokaler på adressen: 
Solrød Skole, Højagervænget 21, 2680 Solrød Strand.

Pimp dit værelse

11-10-2021
Gør dit værelse Instagram-klar med skønne DIY-projekter, der både pynter på væggene og i dit feed.

Livestream - Yngre med årene

11-10-2021
Professor Bente Klarlund Pedersen fortæller om hvordan forskning viser at ikke bare din livsstil, men også livsindstilling - er med til, i et vist omfang - at bestemme om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig.

Det nye arrangementsprogram er landet!

11-10-2021
Det nye arrangementsprogram er kommet fra trykken - og vi glæder os til at dele det med dig.

Foredrag om skam i Solrød Center

11-10-2021
LAP Køge og Omegn afholder et foredrag om emnet skam
, tirsdag den 16. november fra klokken 13.30 til 15.45 i I Aktivitet- og Frivilligcenteret.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online