Endnu mere grøn, lokal varme: Nyt Havdrup-boligområde skal varmes op med bæredygtig fjernvarme

2. september 2021

Et kommende boligområde nord for Havdrup Skole skal varmes op ved hjælp af lokal, grøn varme fra bl.a. Solrød Biogas og Havdrup Solvarmeanlæg.

Allerede nu varmes dele af Havdrup-boligerne op med grøn fjervarme samtidig med, at et stort, bæredygtigt fjernvarmeprojekt skal sikre endnu mere grøn varme til Havdrup, Naurbjerg og Kirke Skensved. Og nu er der igen endnu mere grøn fjernvarme på vej til Havdrup.

Byrådet har nemlig på byrådsmødet den 30. august 2021 godkendt et projektforslag fra Solrød Fjernvarme a.m.b.a, som skal sikre, at et planlagt, nyt boligområde nord for Havdrup Skole kan opvarmes med lokal, grøn fjernvarme.


”Den grønne omstilling er vor tids største udfordring, og det er en problematik, vi er nødt til at tage meget seriøst også på lokalt plan. Derfor er det også super godt, at vi kan udnytte de gode, lokale muligheder for bæredygtig og samfundsøkonomisk fornuftig fjernvarme fx fra vores biogasanlæg. Netop energiforsyning er et af de områder, hvor der er størst gevinst at hente i forhold til CO2-reduktion. I Solrød Kommune vil vi skabe indsatser, som har både lokale og globale effekter og flersidige fordele for mennesker og miljø, og dette projekt taler direkte ind i den målsætning,” siger formand for Økonomi-, teknik og miljøudvalget og borgmester Niels Hörup.

Projektforslaget, som forud for byrådets beslutning har været i høring, går ud på, at der lægges fjernvarme ud til de ca. 40 nye parcelhuse, der er planlagt til at blive opført nord for Havdrup Skole. Områdets varmebehov vil via fjernvarmeledninger blive dækket af de lokale energiproduktionsanlæg i Havdrup, herunder eksisterende solvarmeanlæg og biogaskraftvarmeværk samt planlagte varmepumpeanlæg dels ved Havdrup Solvarmeanlæg og dels ved Solrød Biogasanlæg. De planlagte varmepumper udnytter eksisterende overskudsvarme og solvarme til at opvarme fjernvarmevandet, og dermed fås en meget effektiv varmeudnyttelse. 

Hvis borgerne i det kommende, nye boligområde vælger at gøre brug af tilbuddet om den bæredygtige fjernvarme, vil det spare miljøet for ca. 90 procent af den CO2-udedning, et naturgasfyr ville udlede.

Fjernvarmeprojektet er desuden i tråd med målene i Solrød Kommunes klimaplan, hvor Solrød Kommune bl.a. har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Direktør for sundhedsområdet om smittestigning: Børn bærer smitten lige nu

25-11-2021
Solrød Kommune oplever lige nu en stigning i corona-smittede – især blandt børn under 14 år - og derfor opfordrer kommunens direktør for sundhedsområdet, Dorte Saabye, til, at vi hver især gør alt, hvad vi kan for at smitten ikke spreder sig.

Her kan du se de nyeste smittetal

25-11-2021
De aktuelle smittetal opdateres dagligt af Statens Serum Institut og lægges ud offentligt på en hjemmeside.

Store projekter skaber stærk bekymring for vandmiljøet i Køge Bugt hos Køge, Stevns, Greve, Solrød og Ishøj kommuner

25-11-2021
På vegne af Solrød, Køge, Stevns, Greve og Ishøj kommuner har Køge kommune udsendt nedenstående pressemeddelelse.

Lyskrydset Cordozavej / Jersie strandvej repareres

18-11-2021
Lørdag d. 20. november 2021 slukkes lyskrydset på grund af reparationer mellem klokken 9.00-13.00.

Her kan du se resultaterne fra regionalvalget

18-11-2021
Du kan se, hvordan solrødvælgerne og resten af Region Sjælland har stemt til regionalvalget på www.kmdvalg.dk

Her er resultatet af Ældrerådsvalget

18-11-2021
Her kan du se, hvem der er valgt ind til Ælderådet for perioden 2022-2025.

Her er Solrød Kommunes nye byråd

18-11-2021
Resultaterne fra fintællingen af kommunalvalget 2021 er nu klar, og det betyder, at der er blevet sat navn på de 19 byrådsmedlemmer, der skal udgøre Solrød Byråd de næste fire år.

Her er valgresultatet: Stemmerne til kommunalvalget i Solrød Kommune er talt op

18-11-2021
13.174 vælgere i Solrød Kommune har i dag sat deres kryds ved en stemmeseddel til kommunalvalget.

Krav om coronapas på Plejecenter Christians Have

15-11-2021
Myndighederne har fra den 12. november 2021 indført krav om, at besøgende på Plejecenter Christians Have og rehabiliteringsafdelingen skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online