Hjælp til eftervirkninger efter corona: Ekstra penge skal styrke elevers faglighed og trivsel

2. september 2021

Samlet set får Solrød Kommune ca. 460.000 kr. ekstra til et fagligt og trivselsmæssigt løft på kommunens tre folkeskoler samt 10Solrød.

Coronavirussens hærgen af verden har haft store konsekvenser for det danske samfund, og børn og unge er heller ikke gået fri. Elever har bl.a. i lange perioder siddet hjemme foran skærmen og har modtaget undervisning, og både SFO’er samt fritids- og klubtilbud har i perioder været nedlukket. For nogle børn har det kostet både i forhold til fagligheden og deres er trivsel. Men nu er der heldigvis ekstra hjælp at hente.

Byrådet har nemlig på byrådsmødet den 30. august 2021 godkendt, at kommunens tre folkeskoler og 10Solrød i alt får ca. 460.000 kr. ekstra til at sætte ind mod faglige udfordringer og til at styrke elevernes trivsel. 


Tilskuddet finansieres af midtvejsreguleringen af statens bloktilskud 2021 og er resultatet af et bredt forlig i Folketinget.

”Der er mange af vores børn og unge, som har haft det svært under coronapandemien og nedlukningen, hvor de har skullet vænne sig til en markant anderledes hverdag. Det har været hårdt at være isoleret fra deres venner og ikke kunne få det daglige frirum og fællesskab i skolen, SFO’en, klubben eller fx til fodbold – og det har været særlig hårdt for børn og unge fra socialt udsatte hjem. Selvom børn og unge heldigvis er tilbage i skolen og fx kan mødes med deres venner igen, er der brug for en saltvandsindsprøjtning både i forhold til det faglige og i forhold til trivslen. Derfor tager vi også imod de ekstra midler og får dem til at række bedst muligt,” siger Kim Sunesen formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Midlerne kan anvendes til indsatser, som sikrer et fagligt løft for de elever, som har det største behov, samt til indsatser, som kan bidrage til at genstarte de gode fællesskaber og styrke elevernes trivsel bl.a. via samarbejde med lokale fritidstilbud.

Tilskuddet fra staten er fordelt til landets kommuner efter indbyggertal, og i Solrød Kommune er det besluttet at fordele midlerne til den enkelte skole ud fra elevtal.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Direktør for sundhedsområdet om smittestigning: Børn bærer smitten lige nu

25-11-2021
Solrød Kommune oplever lige nu en stigning i corona-smittede – især blandt børn under 14 år - og derfor opfordrer kommunens direktør for sundhedsområdet, Dorte Saabye, til, at vi hver især gør alt, hvad vi kan for at smitten ikke spreder sig.

Her kan du se de nyeste smittetal

25-11-2021
De aktuelle smittetal opdateres dagligt af Statens Serum Institut og lægges ud offentligt på en hjemmeside.

Store projekter skaber stærk bekymring for vandmiljøet i Køge Bugt hos Køge, Stevns, Greve, Solrød og Ishøj kommuner

25-11-2021
På vegne af Solrød, Køge, Stevns, Greve og Ishøj kommuner har Køge kommune udsendt nedenstående pressemeddelelse.

Lyskrydset Cordozavej / Jersie strandvej repareres

18-11-2021
Lørdag d. 20. november 2021 slukkes lyskrydset på grund af reparationer mellem klokken 9.00-13.00.

Her kan du se resultaterne fra regionalvalget

18-11-2021
Du kan se, hvordan solrødvælgerne og resten af Region Sjælland har stemt til regionalvalget på www.kmdvalg.dk

Her er resultatet af Ældrerådsvalget

18-11-2021
Her kan du se, hvem der er valgt ind til Ælderådet for perioden 2022-2025.

Her er Solrød Kommunes nye byråd

18-11-2021
Resultaterne fra fintællingen af kommunalvalget 2021 er nu klar, og det betyder, at der er blevet sat navn på de 19 byrådsmedlemmer, der skal udgøre Solrød Byråd de næste fire år.

Her er valgresultatet: Stemmerne til kommunalvalget i Solrød Kommune er talt op

18-11-2021
13.174 vælgere i Solrød Kommune har i dag sat deres kryds ved en stemmeseddel til kommunalvalget.

Krav om coronapas på Plejecenter Christians Have

15-11-2021
Myndighederne har fra den 12. november 2021 indført krav om, at besøgende på Plejecenter Christians Have og rehabiliteringsafdelingen skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online