Udstilling i september: Spændende malerier – smuk keramik

30. august 2021

To kunstnere medvirker i ny oplevelsesrig udstilling på Solrød Bibliotek og Kulturhus i september.

Tine Nord, Køge, siger om sig selv; ”Jeg er billedkunstner med et skævt blik for former og kompositioner. Jeg eksperimenterer med at sætte materialer op imod hinanden, og selv om jeg ikke altid kender hele fortællingen, når jeg sætter penslen til lærredet, så ender jeg gerne i en farverig og dobbelttydig verden af liv, natur og mennesker”.

Tine Nord arbejder typisk i akryl, men også kul og akvarel finder vej til hendes lærreder. Man kan ofte med hendes værker opleve, at de har flere historier gemt i sig, og derigennem udfordrer beskueren til at lade fantasien og nysgerrigheden få frit løb.

Lotte Malmkjær, Solrød Strand, er fritidskeramiker og har sit eget værksted, hvor hun bor. 

At sætte sig ved drejeskiven efter en travl arbejdsdag giver hende ro og afslapning. 


”Jeg har arbejdet med keramik de sidste 10 år, og har deltaget i forskellige kurser, bl.a. på Keramikskolen på Østerbro (Durlev keramik), hos Tortus Copenhagen, Christian Bruun og keramiker Lillian Binderup Jensen. Det er næsten udelukkende drejede emner jeg producerer. For det meste brugsting så som skåle, krus, vaser osv. i stentøj”.

Lotte Malmkjær arbejder med forskellige former og farver, og da alle hendes ting er hånddrejede, er der ikke to ting, der er ens.

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 4. september 2021 kl. 11-13.

Udstillingen er tilgængelig i bibliotekets åbningstider frem til den 30. september.

Kilde: Solrød Bibliotek og Kulturhus


Flere artikler

Nyt netværk for forældre til børn og unge med særlige behov i Solrød

29-11-2021
Frivillige forældre i Solrød har opstartet et netværk for forældre til børn og unge med særlige behov, såsom fysisk og psykisk sygdom eller ordblindhed eller mistrivsel. Netværket er etableret som et uforpligtende og fortroligt rum, hvor forældre kan dele det, der fylder hos dem og i deres hverdag.

Luciaoptog i Solrød Center

29-11-2021
Kom og se det flotte Luciaoptog, når byens børn går gennem centergaden mandag den 13. december kl. 16.00.

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online