Den mobile politistation kommer til Solrød Kommune

26. august 2021

Den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi kommer tre gange inden for de næste uger til Solrød kommune i anledning af samarbejdet mellem politiet, Solrød Kommune og Bo Trygt om at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i kommunen.

Borgerne i Solrød vil i løbet af de næste tre uger få mulighed for at besøge den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi. Den mobile politistation kommer til kommunen på disse datoer og i følgende tidsrum:

 Torsdag den 26. august 2021 kl. 15.00 – 18.00 i Havdrup (ved supermarkedet Super Brugsen)
 Torsdag den 2. september 2021 kl. 15.00 – 18.00 i Solrød Centret (ved den runde scene)
 Torsdag den 9. september 2021 kl. 15.00 – 18.00 i Solrød Centret (ved den runde scene)

Den mobile politistation vil som minimum være bemandet med politipersonale og en civil forebyggelsesmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi samt en forebyggelsesekspert fra Bo Trygt. 
Medlemmer fra lokalrådet i Solrød og projektlederen for denne indbrudskampagne i Solrød vil tillige være til stede de to første datoer i hhv. Havdrup og Solrød Centret.

Alle interesserede kan derfor kigge forbi og få gode råd og information om indbrudsforebyggelse og om, hvordan du kan skabe generel tryghed i dit boligområde. Du kan også høre om fordelene ved nabohjælp og få inspiration til tekniske løsninger, der kan gøre din bolig mere sikker.

Baggrunden for turneen med den mobile politistation er en udløber af den partnerskabsaftale, som i starten af marts i år blev indgået mellem Midt- og Vestsjællands Politi, Solrød Kommune og Bo Trygt. Formålet med aftalen mellem parterne er at styrke samarbejdet om at forebygge indbrud i privat beboelse, styrke nabofællesskaberne samt øge trygheden i kommunen.

 

Status på indbrud i privat beboelse 

Siden indgåelse af partnerskabsaftalen i starten af marts måned og frem til slutningen af august er der i denne periode anmeldt 65 indbrud i privat beboelse i Solrød Kommune.

To tredjedele af indbruddene i denne periode er begået i sommermånederne fra medio juni til medio august, hvor flere boliger end normalt formodes at være efterladt tomme i forbindelse med beboernes ophold eller ferie uden for egen bolig. Også i ugen omkring påske blev der anmeldt et større antal indbrud i Solrød end normalt i kommunen.

En af de oftest anvendte metoder for indbrudstyven til at skaffe sig adgang har i denne periode været via et vindue, der enten er blevet opbrudt, har fået knust ruden eller afmonteret rudens glaslister. Herefter har det været muligt for indbrudstyven at række ind, således at vinduet kunne lukkes op, så indbrudstyven kunne kravle ind i boligen.

Antallet af indbrud i privat beboelse er på samme niveau sammenlignet med de to foregående år. Kommunen har dermed på nuværende tidspunkt samlet set ikke oplevet det fald i indbrud i private boliger, som statistikken for indbrud generelt viser.

I de første knap otte måneder af 2021 er der anmeldt i alt 77 indbrud mod 73 i samme periode i 2020 og 75 indbrud i 2019.
 
Politiet opfordrer derfor borgerne til at gøre sig nogle overvejelser omkring sikring af egen bolig samt eventuelt tilmelde sig den tryghedsskabende Nabohjælps-ordning. I den anledning kan man aflægge den mobile politistation et besøg en af dagene, så man kan få inspiration til sikring af egen bolig og få sig et godt, generelt råd til at styrke nabofællesskaberne f.eks. ved tilmelding til Nabohjælp, så trygheden i eget lokalområde kan øges. 

Der er også mulighed for blot en uforpligtende snak med politiet i øjenhøjde, når den mobile politistation kommer til Solrød Kommune.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Mistænkelige mænd – Solrød Center, Solrød Strand

25-11-2021
Kl. 19:21 fik politiet via alarm 112 melding om, at to mænd måske kunne mistænkes for at være indbrudstyve. En anmelder havde desværre tabt dem af syne i området ved Solrød Center, men politiet rykkede straks ud med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter de to mistænkelige mænd.

Spirituskørsel uden førerret – Jersie Strandvej, Solrød Strand

18-11-2021
Kl. 19.11 anholdt og sigtede politiet en 60-årig mand fra Gentofte for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil, som han havde ført ad Jersie Strandvej, inden han standsede ved en parkeringsplads.

Utilfreds kunde i supermarked – Solrød Center, Solrød Strand

18-11-2021
Kl. 14.53 rykkede politiet ud til et supermarked, hvor en kassemedarbejder var blevet overfaldet af en sur kunde.

Tricktyveri på gaden – Solrød Center, Solrød Center

18-11-2021
Kl. 11.58 anmeldte en 92-årig kvinde fra Solrød Strand, at hun under sin færden i Solrød Centret kl. ca. 10.40 havde fået stjålet sin taske med indhold.

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

15-11-2021
Kl. 02.44 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Nyborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet fik standset på rastepladsen i Karlslunde i forbindelse med kørsel i nordlig retning på motorvejen.

Færdselskontrol mv. – Køge Bugt Motorvejen – Greve / Køge / Solrød

15-11-2021
Færdselspolitiet foretog torsdag aften en hastighedskontrol på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

15-11-2021
Kl. 17.02 var en patrulje på vej ad motorvejen i nordlig retning i anledning af en anmeldelse om et færdselsuheld, da patruljebilen selv undervejs blev impliceret i et sammenstød med en anden bilist.

Tyveri af GPS-udstyr fra entreprenørmaskiner – Solrød / Køge

11-11-2021
Mandag morgen modtog politiet tre anmeldelser om tyverier af GPS-udstyr fra entreprenørmaskiner. Tyverierne var foregået i løbet af weekenden fra maskiner, der både havde stået frit tilgængeligt eller bag indhegning på byggepladser.

Rolig formiddag og smil på læben i Solrød Centret

08-11-2021
"Godt I er her" – lød det fra en glad borger, der netop havde fået en snak med de to betjente fra politiets Forebyggelsesafdeling Øst, der torsdag middag gik fodpatrulje i Solrød Centret.

Tyverier fra biler ved børneinstitutioner – Solrød / Greve

04-11-2021
I løbet af 12 minutter fik politiet to anmeldelser om indbrud i personbiler ved børneinstitutioner, og i samme tidsrum blev føreren af en sort personbil set smide en dametaske ud ad bilvinduet, inden bilen forsvandt i høj fart.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online