Danmark kom for sent

23. august 2021

Hvor er det ærgerligt, at vi ikke i tide kom ud af Afghanistan. Tilbagetrækningen fra vores 20-årige krigsindsats er ikke særlig køn.

Ingen kunne vide, at det gik så hurtigt for Taleban at komme tilbage og generobre Afghanistan.

Amerikanerne vidste tilsyneladende heller ikke noget om Talebans hurtige fremmarch eller også er de bare ligeglade med, om der er lidt kaos på vej ud. Bare de får deres egne styrker ud, med intet eller et begrænsettabstal.

Tilbage står vi med et scenarie der allermest minder om at trække proppen op af et badekar; Taleban har overtaget landet på rekordtid.

Vores indsats har ikke været spildt for der er helt sikkert områder, der har ændret sig til det bedre. Sikkert er det, at der på de 20 år, som indsatsen har varet, er mange mennesker forandret. De har mærket den vestlige verdens samfundssind og vil nok ikke have Talebans dagsorden. I hvert fald i de større byer.

Vi må nu håbe på, at Taleban tager let fat i Afghanistan. Alternativet med et hårdt greb og et terrorregime, som slår hårdt ned på den vestlige tankegang vil få omfattende konsekvenser. Den spirende forandring vil i så fald blive sat tilbage.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Rød-Grøn fremtid i Solrød

11-10-2021
SF Solrød er stolte af, at vi er et rødt og et grønt parti. Det grønne element repræsenterer for os den grønne omstilling, hvor vi først og fremmest tænker på vores miljø, men det indebærer også den mentale omstilling til et samfund, hvor vækst i sig selv ikke er målet.

Rød-Grøn fremtid

11-10-2021
Da centrum-venstre vandt flertal i Folketinget i 2019 var det med et tydeligt klima- og velfærdsmandat i ryggen. SF gik til valg på at genopbygge og udvikle velfærden efter mange år med borgerlig økonomisk politik. Og SF gik til valg på, at lave et visionært og nødvendigt rødt-grønt systemskifte efter årtier uden den nødvendige handling.

Sydkysten bliver grønnere

11-10-2021
Regionsrådet søger konstant efter muligheder hvor regionen kan blive grønnere.

Radikale Venstre ønsker løft til skoleområdet

06-10-2021
Ny lille folkeskole til Solrød og stop for besparelser på skoleområdet

Der er så meget vi skal passe på og værne om i Solrød kommune

30-09-2021
Jeg er Helle Zelasny. Jeg er en fighter på 51 år med hjerte for dem, der har brug for en ekstra hånd. Jeg stiller op for Dansk Folkeparti til kommunevalget i Solrød Kommune.

Farvel Mutti

27-09-2021
Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Hvorfor ødelægge en i forvejen hårdt ramt flygtningefamilie?

20-09-2021
I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Klar til valget

20-09-2021
Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Dansk Folkeparti har haft samlet kærnetropperne til årsmøder i weekenden.

Økonomistyringen på det SPECIALISEREDE BØRNEOMRÅDE kalder på forklaring - og måske også på forbedringer?

20-09-2021
I BARNDOMMENS VÆRDIGFULDE ÅR lægges kimen til mentalt helbred og trivsel gennem livet. Desværre ser vi i stigende grad mentale mistrivsel blandt børn og unge. Jeg mener, det er en etisk forpligtelse politisk - nationalt såvel som kommunalt, at afhjælpe og forebygge disse problemer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online