Ann Anbefaler: Pigen under jorden

16. august 2021

En bunke nedgravede menneskeknogler findes på saltmarsken lidt udenfor King''s Lynn i Norfolk.

Et lille håb spirer hos kriminalinspektør Harry Nelson; kunne knoglerne tilhøre den lille pige Lucy Downey, der ti år tidligere sporløst forsvandt? Det kan arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway desværre udelukke, da knoglerne er meget ældre.

Men pludselig forsvinder en anden lille pige ligesom Lucy også sporløst- og endda ved højlys dag. Nelson bliver sat på sagen, men må endnu en gang bede Ruth om hjælp. Denne gang må Ruth hjælpe med at tyde mystiske breve med hentydninger til rituelle ofringer, som Nelson har modtaget, siden Lucy Downey forsvandt ti år tidligere. Alt imens efterforskningen foregår, og håbet om at finde den lille pige bliver mindre og mindre, rykker Ruth og Nelson tætter på hinanden og personer fra Ruths fortid dukker op igen.


En underholdende, overraskende og anderledes krimifortælling, hvor den ellers typiske mandlige efterforsker er skiftet ud med den lettere kvabsede, kvindelige arkæolog Ruth. De fyldestgørende beskrivelser af karaktererne gør, at man som læser føler sig i yderst behageligt selskab. Uanset om det er med Ruth, der ellers foretrækker at være alene, hendes forfængelige veninde Shona, den noget frembrusende Nelson eller den excentriske druide Cathbad.

Det er en fortælling, der formår på bedste vis at flette krimigenren sammen med arkæologi, mytologi og historie, hvilket gør at det bliver en fortælling i særklasse, der adskiller sig fra de ellers gængse krimier. Derudover er der også en god veksling mellem nutiden, fortiden og mystiske breve, som gør at man stille og roligt rykker tættere og tættere på gerningsmanden, som for mit vedkommende ikke var gættet.

Det er et must read, for alle der bare har en smule hang til krimigenren, eller bare ønsker at være i godt selskab.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.

Black Friday i Solrød Center

22-11-2021
SPAR OG HYG LOKALT - Vi glæder os til at se jer!

JA TAK TIL EN BORGERLIG KOMMUNE

22-11-2021
NY KONSTITUERINGSAFTALE PÅ PLADS I SOLRØD: DE BORGERLIGE SAMLES OM NY LA-BORGMESTER.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online