Lokale forældre ønsker dialog og gennemsigtighed om de reelle normeringer

19. juli 2021

I juni 2021 har flere kommuner anerkendt “omsætter-tabellen" til beregning af de reelle normeringer i daginstitutioner.1 Ifølge tabellen er normeringerne i Solrøds vuggestue og børnehaver hhv. 1:5,7 og 1:11,3 - og dermed langt fra 1:3 og 1:6 som anbefalet. Tabellen er udarbejdet i et samarbejde mellem BUPL, en sjællandsk kommune og den landsdækkende forældrebevægelse, HvorErDerEnVoksen. Hvordan forholder Solrøds Familie- og uddannelsesudvalg sig til omsætter-tabellen?

Om omsættertabellen

Reelle normeringer afspejler i højere grad hverdagen i institutionerne da sygdom, kursus, møder og tid til dokumentation er fratrukket. I kontrast hertil er tal fra Danmarks Statistik en bruttoopgørelse over de personaleressourcer kommunerne bruger på pasning holdt op mod antal børn. Det er regnskabstal, hvori der indgår ledere og kontortid. Der tages ikke højde for afholdelse ferie eller deltagelse i møder. Tallene viser ikke antal børn pr. voksen i hele åbningstiden. BUPL mener derfor, at omsættertabellen er mere retvisende.

Hvorerderenvoksen-Solrød fremlagde omsættertabellen i et åbent dialogmøde om børneområdet i Solrød den 4. juli 2021. Vi savnede byrådets deltagelse. Men vi tilbyder et møde med jer og andre interesserede, hvori vi gennemgår modellen.

Reelle normeringer betaler sig

Solrød Kommune bruger selv Heckmann-kurven, der viser, at tidlig investering og kvalitet i dagtilbud har stor betydning for trivsel, læring og udvikling i såvel folkeskolen som senere i livet.


Den tidlige indsats er afgørende på den korte og den lange bane. Vi skal gøre det ordentligt og forebyggende fra starten! Det er for dyrt at rette op både økonomisk og menneskeligt - hvis det overhovedet er muligt.

Der er ingen kritik at sætte på vores pædagogiske personale - kun på de rammer, de må arbejde under. Dygtigt personale kan ikke kompensere for eller organisere sig ud af lave normeringer. Flere tilgængelige voksne er grundstenen for kvalitet i dagtilbud.

Kim Sunesen oplyser, at der i de seneste års budgetforlig er afsat flere penge til området; men varmer pengene som nærværende hænder ude ved børnene? Eller strømmer pengene over på specialområdet som set i 2021?

Med ønsker om dialog og gennemsigtighed håber vi at høre fra jer.

#Hvorerderenvoksen i Solrød

Lil Lyrstrand og Mette L. Petersen 


Flere artikler

Om politiske forslag i et valgår: Er det bare valgflæsk?

02-08-2021
Vi bliver tit mødt af spørgsmål som “Hvorfor har I ikke foreslået det før?" og “Er det ikke bare noget, I foreslår, fordi det er valgår?" Og det er helt retfærdige spørgsmål at stille, og det svarer vi meget gerne på.

Kørekort til 17 årige

02-08-2021
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Grafik er også kunst – se selv!

29-07-2021
Udstilling Solrød Bibliotek og Kulturhus i august

LOPPEMARKED i Solrød Landsby

29-07-2021
Vi genoptager traditionen

Sjov Sommer – Sæbe Eventyr Hold A

29-07-2021
Vi skal arbejde med en vegetabilsk, glycerinbaseret sæbebase, hvor du selv blander den duft og farve i, som du bare er vild med.

Til alle Mitfordmordene-fans - der er en ny privatdetektiv i byen!

29-07-2021
Så er den her! Læs Jacqueline Winspears underholdende og populære, historiske spændingsserie om den handlekraftige privatdetektiv Maisie Dobbs i mellemkrigstidens London.

Filmstriben i sommerferien

29-07-2021
Når du har fanget alle krabberne på stranden, læst alle dine feriebøger eller det bare er kedeligt vejr, så er det tid til Filmstriben!

Tag på bonderøvsferie på Greve Museum

26-07-2021
Så er det tid til at finde den indre bonderøv frem

Kom ned i gear - læs en fårebog

26-07-2021
Det lyder måske lidt fjollet, men bøger om at hyrde får giver ro i tankerne og sænker blodtrykket ... Den påstand vover bibliotekar Tania i hvert fald. Uden videnskabelige beviser, bygger Tania sin påstand på egen erfaring med bøgerne ''Fåredagbogen'' af Axel Lindén og ''Fårehyrdens dagbog'' af James Rebanks.

Din hjerne - din personlige dagbog

26-07-2021
Hjernen er vores helt personlige dagbog. Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom sætter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online