Konservative siger nej til bilfri søndage i Solrød Kommune

8. april 2021

Det klinger lidt 70´er- og oliekriseagtigt, men det er ikke desto mindre nu den socialdemokratiske regerings politik, at de danske kommuner - herunder Solrød Kommune - skal have lov til at indføre bilfri søndage, hvis de vil det. Men det vil Det Konservative Folkeparti ikke være med til.

Det er muligt, at forslaget er noget, der først og fremmest er tiltænkt de større byer, men det sker jo ofte med den slags tiltag, at de griber om sig, og der kan vi godt allerede nu sige, at den debat behøver vi ikke tage yderligere hul på i Solrød Kommune. 

Der er familier, der skal til fodbold eller badminton, på skovtur eller besøge andre familiemedlemmer, og der er seniorer, der skal handle. Danskerne - og solrødborgerne - er i disse tider hårdt nok plagede af restriktioner i forvejen, så der er ingen grund til at indskrænke deres frihed yderligere.Vi betaler i øvrigt nogle af verdens højeste bilafgifter, og også af den årsag ville det være totalt uretfærdigt, hvis man så samtidig indskrænkede vores muligheder for at bruge bilen, når det er det smarteste.

Det er sundt at tage cyklen, og det er lækkert at gå en tur i forårssolen, men det skal vi ikke tvinge ned over hovedet på folk, hvis det lige passer dem bedst at tage bilen. Vi er generelt tilhængere af mere frihed og mindre tvang - også på dette område.

Så vores stilling er gjort klar, hvis nogen også vil have indført bilfri søndage i Solrød Kommune. Det bliver et pænt nej tak fra konservativ side.

Af Jan Færch og Morten Scheelsbeck, konservative byrådsmedlemmer, Solrød Kommune


Flere artikler

Stressramte i Folketinget

19-04-2021
Folketingsmedlemmers brug af sygeorlov burde tages op til revision.

Radio Loud

12-04-2021
Farvel til en succes og goddag til en fiasko

Trafikstøjen i Solrød glemmes totalt i S-regeringens infrastrukturplan

08-04-2021
Selvom den motorvej, der stryger lige igennem skønne Solrød Kommune, er en af landets absolut mest trafikerede og dermed mest støjplagende veje, er den blevet totalt glemt i den nye infrastrukturplan, som S-regeringen præsenterede torsdag. Og det er for dårligt.

VM i Qatar

05-04-2021

Brug feriepengene i vores lokale butikker

25-03-2021
Af Jan Færch, konservativ borgmesterkandidat og byrådsmedlem i Solrød Kommune

Nej til serviceforringelser for de ældre

18-03-2021
Vi løser ikke udfordringerne i hjemmeplejen ved serviceforringelser og øget brugerbetaling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online