Gode råd til at undgå indbrud i private boliger

8. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi har kigget nærmere på seneste indbrud i private boliger i især Greve og Solrød kommuner, hvor der i løbet af påskedagene blev anmeldt flere indbrud.

Blandt de anmeldte indbrud har politiet bemærket en lidt anderledes måde at skaffe sig adgang til de private boliger for at stjæle. I flere tilfælde havde indbrudstyven anvendt en stige for at skaffe sig adgang til boligen på 1. salen, hvilket politiet tolker som en måde at omgå en tyverialarm i boligens stueplan, hvor en indbrudstyv normalt vil forsøge at skaffe sig adgang.

De øvrige indbrud i de to kommuner er foregået ved de mere klassiske indbrudsmetoder som f.eks. opbrydning af døre eller vinduer, knusning eller aflistning af ruder, så indbrudstyven kan række ind for at enten at åbne vinduet eller låse en døren op via den indvendige vrider.
Indbrudssikring er derfor et vigtig element for at gøre det mere besværligt for en indbrudstyv at skaffe sig adgang og også for at give sig selv mere tryghed i hverdagen.

Afhængig af sine boligforhold kan indbrudssikring ske på mange forskellige måder, så politiet vil henvise til f.eks. hjemmesiderne www.stopindbrud.dk eller www.botrygt.dk, hvor man via en online test kan få inspiration til at sikre sin bolig bedre.

Hurtige, men præventive råd kunne f.eks. være:

• Vær varsom med at lade vinduer og døre stå åbne i godt vejr
• Lad ikke dine værdier ligge åbenlyst fremme
• Lad din bolig se beboet ud, når det forlades
• Hvis du arbejder om natten og færdes i beboelsesområder, så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i området.
• Få naboen til at fylde noget i din skraldespand, hvis du er væk i længere tid
• Lad naboen parkere sin bil i din indkørsel, hvis du er bortrejst


Tilmelding til nabohjælp via appen Nabohjælp kan også være med til at forhindre indbrud i lokalområdet, når alles øjne er rettet mod fremmede personer, der færdes i området. Hold øje med dit lokalområde og henvend dig f.eks. til fremmede for at spørge, om de har brug for hjælp til noget. Fortæl også din nabo eller genbo, at du måske er bortrejst i nogle dage, så andre kan holde øje med din bolig.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer endvidere til at ringe til det lokale politi på tlf. 114, hvis man ser noget mistænkeligt i sit lokalområde. Er man vidne til et igangværende indbrud eller forsøg herpå, skal politiet kontaktes straks via 112 med oplysninger om de personer eller køretøjer, der er relevante i sagen.

Antallet af indbrud i private boliger i både Greve og Solrød kommuner er indtil nu i år under niveauet for samme periode i både 2019 og 2020 ifølge en opgørelse, som politiet har lavet tirsdag efter påske. Greve kommune har haft i alt 49 anmeldelser i år om indbrud i private boliger mod 29 i Solrød kommune. I samme periode i 2020 var tallene hhv. 92 anmeldelser i Greve og 47 i Solrød kommune.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Udenlandsk chauffør i spiritusuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

19-04-2021
Kl. 10:46 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen sydgående, da en et polsk lastvognstog påkørte en personbil i forbindelse med en overhaling.

Motorcykel og kørekort røg på grund af fart – Karlslunde Landevej, Karlslunde

19-04-2021
Kl. 20:11 var en patrulje fra færdselsafdelingen på Karlslunde Landevej i Karlslunde- Greve og lave en hastighedskontrol med laser. En motorcykel med passager bag på, der kom kørende i nordlig retning, blev målt til at køre hele103 km/t, selvom den højst tilladte hastighed er 50 km/t i byzonen.

Færdselsuheld – Åmarken, Jersie

19-04-2021
Kl. 06:23 rykkede politiet ud til endnu et solouheld, idet en personbil var forulykket.

Bil taget fra bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

19-04-2021
Kl. 20:05 standsede politiet en 22-årig mand, som kørte ad Køge Bugt Motorvejen i Karlsunde. Den 22-årige kunne ikke vise betjenten sit kørekort, da hans førerret var blevet inddraget efter en betinget frakendelse på grund af flere sager, som havde udløst klip.

Fire unge mænd dømt for mange bedragerier over for ældre borgere på Sjælland

15-04-2021
Fire unge mænd i alderen 18-23 år blev ved en tilståelsessag i Retten i Roskilde idømt fængselsstraffe op til 1½ års fængsel for 56 bedrageriforhold over for især ældre borgere i sager, hvor den tilsigtede vinding var ca. 770.000 kr. ved at få adgang til ofrenes netbankoplysninger eller at franarre dem deres betalingskort.

Fodgænger på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

12-04-2021
Kl. 11:40 fik politiet en anmeldelse om, at en ældre kvinde gik på motorvejen i nærheden af Solrød Syd af- og -tilkørslen til motorvejen.

De sjællandske politikredse står sammen mod ulovligt gaderæs

01-04-2021
Når motorentusiaster mødes og kører ulovligt gaderæs, er det til stor gene og fare for borgerne. De sjællandske politikredse står sammen i en fælles målrettet indsats for at skride ind over for den farlige og støjende kørsel.

Musik til ulempe – Skolevej, Havdrup

01-04-2021
Kl. 01:09 rykkede politiet til området bag hallen, hvor der ifølge en lokal borger var forsamlet en del unge.

Narkobilist uden førerret – Motelvej, Karlstrup

01-04-2021
Kl. 21:48 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand uden fast bopæl for kørsel uden førerret og for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand.

Lastbilchaufførers manipulation og overtrædelser afsløret af politiet

29-03-2021
Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi har på tre dage afsløret udenlandske lastbiler, hvor der var manipuleret med køretøjernes forureningsbegrænsende AdBlue-system. Derudover konstaterede politiet også overtrædelser af f.eks. køre-/hviletidsbestemmelserne samt kørsel trods manglende betaling af vejbenyttelsesafgift og udløbet chaufføruddannelsesbevis.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online