VM i Qatar

5. april 2021

Når kampene til VM fløjtes i gang i november 2022, er det på et bagtæppe af kritik.
Siden 2010 hvor det Internationale Fodboldforbund (FIFA) tildelte Qatar VM-slutrunden, har der været kritiske røster. Qatar er en meget lille fodboldnation, måske den mindste, så i sig selv er der besynderligt, at de kan tiltrække sig en VM-slutrunde i fodbold.

Det britiske medie The Guardian afslørede i februar, at op mod 6.500 migrantarbejdere fra lande som Indien, Pakistan, Nepal og Bangladesh er døde i arbejdet på at få gjort Qatar klar til det store stævne.

Det er meget sympatisk, når spillerne tager trøjer på med velmenende budskaber om menneskerettigheder. Desværre ændrer det ikke ved Qatars tilgang til menneskerettigheder eller arbejdsforhold for gæstearbejdere generelt. Der skal mere til.

Når Danmark deltager med idrætsudøvere rundt omkring i verden, kan det ikke være den enkelte håndbold- fodbold- bordtennisspiller, som skal løfte ansvaret. De kan ytre deres mening, men de kan ikke omgøre beslutninger.

Ansvaret ligger hos de store organisationer som FIFA og IOC - Den Internationale Olympiske Komité. Det er stærke organisationer med megen indflydelse og interesser.

Regeringer, politikere og store organisationer må på banen, tage ansvar og lede sporten hen, hvor det kun drejer sig om sport.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet
Flere artikler

Stressramte i Folketinget

19-04-2021
Folketingsmedlemmers brug af sygeorlov burde tages op til revision.

Radio Loud

12-04-2021
Farvel til en succes og goddag til en fiasko

Konservative siger nej til bilfri søndage i Solrød Kommune

08-04-2021
Det klinger lidt 70´er- og oliekriseagtigt, men det er ikke desto mindre nu den socialdemokratiske regerings politik, at de danske kommuner - herunder Solrød Kommune - skal have lov til at indføre bilfri søndage, hvis de vil det. Men det vil Det Konservative Folkeparti ikke være med til.

Trafikstøjen i Solrød glemmes totalt i S-regeringens infrastrukturplan

08-04-2021
Selvom den motorvej, der stryger lige igennem skønne Solrød Kommune, er en af landets absolut mest trafikerede og dermed mest støjplagende veje, er den blevet totalt glemt i den nye infrastrukturplan, som S-regeringen præsenterede torsdag. Og det er for dårligt.

Brug feriepengene i vores lokale butikker

25-03-2021
Af Jan Færch, konservativ borgmesterkandidat og byrådsmedlem i Solrød Kommune

Nej til serviceforringelser for de ældre

18-03-2021
Vi løser ikke udfordringerne i hjemmeplejen ved serviceforringelser og øget brugerbetaling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online