Bovieran bygger i Solrød, men vil ikke tage hensyn til 55+ seniorer i kommunen

29. marts 2021

Green Hill er nu under opførelse i Solrød kommune, og her indgår bofællesskab Bovieran, som giver plads til 55+ seniorer.

Solrød Ældreråd har erfaret, ved dialog med Bovierans direktør Lars Jacobsen, at der ikke er planlagt fortrinsret for Solrøds seniorer. Han har oplyst, at der allerede nu er registreret 1.200, som er interesseret i en bolig i det nye boligfællesskab, heraf er der over 300 Solrød borgere.

Præsentationsmateriale vil blive udsendt til de registrerede 55+ seniorer, som vil blive opfordret til, at reservere en af 55 af en andelsboliger. Imellem de modtagne reservation fra hele Danmark vil Bovieran trække lod om en andelsbolig. Solrød Ældreråd har ved dialog forsøgt, at få en fortrinsret for Solrød seniorer, men det er ikke lykkes.

Hele projektet Green Hill er af Byrådet og Administrationen blevet opprioriteret, og på rekordtid, blev der udarbejdet lokalplan for området. Der har været høringer og efterfølgende har Byrådet vedtaget planen.

Solrød Ældreråd, som arbejder for ”Fastholdelse af seniorer i Solrød kommune”, stiller sig uforstående overfor, at Solrød kommune ikke, har sikret en fortrinsret for, at Solrød seniorer kunne komme først i køen, men har godkendt at Bovieran betingelsesløst har gjort det mulig, at de kan inviterer 55+ seniorer fra hele Danmark til Solrød.

Spørgeskemaundersøgelsen 2020 blandt kommunens 55+ borgere, hvor i alt 7.378 blev spurgt om, hvad de ønsker for en eventuel kommende bolig. Viste undersøgelsen at 29% ønsker seniorbofællesskaber, og at yderligere 45% var interesseret. Der er i undersøgelsen dokumentation for, stor mangel på seniorboliger i Solrød Kommune, i svarene kunne man læse at 33% forventer at flytte i løbet af 0-5 år og næsten 40% indenfor 6-10 år.

Ovenstående viser klart, at der er et stigende behov for flere seniorboliger inde for kommunegrænsen.

Derfor har Solrød Ældreråd stillet forslag om, at Byrådet beslutter, at der skal udarbejdes en Ældrepolitik for Solrød kommune. I den forbindelse, bør der også igangsættes et planlægningsprojekt for udvikling af seniorbofællesskaber i kommunen.

Solrød ÆldrerådFor yderligere kommentar kontakt Ældrerådsmedlem Steen Knuppert-Hansen, tlf. 2715 4502Flere artikler

Debatten om kommunekassen og Erhvervskilen og Green Hills

19-04-2021
I sommeren 2019 rasede debatten om byggemodningen af Erhvervskilen og Green Hills ville koste kommunekassen mindst 50 mio kr.

Ramasjang Redder Frøerne - Vil du være med?

19-04-2021
Ramasjang og DR har sat sig for at redde en gruppe dyr i Danmark – nemlig frøerne. Det kan dig og din familie også være med til i den kommende tid, hvor der både er TV, læringsmateriale og liveevents om frøer.

Online foredrag om psykisk sygdom

19-04-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer dig til online foredrag med overlæge og ph.d Bjørn H. Ebdrup fra Psykiatrisk Center Glostrup.

Læsestof til en god Ramadan

15-04-2021
Ramadanen fejres i år mellem den 13. april og den 12. maj. Det marker vi med en liste over bøger for både børn og voksne. God Ramadan!

Aflever inden 6. maj og undgå gebyrer

15-04-2021
Vi begynder at tilskrive gebyrer igen den 6. maj. Det vil sige, at du skal aflevere inden 6. maj for at undgå gebyrer og bøder. Du kan allerede nu aflevere i vores click & collect-tider eller postkasserne.

Kommunens største handelsstandsforening inviterede på borgmester-kaffe

15-04-2021
Både coronakrisen, digitalisering og nethandel var blandt samtaleemnerne, da borgmester Niels Hörup besøgte Solrød Centerforening som en del af kommunens virksomhedsindsats.

Grøn melder klar til sommer med fællesskab og livemusik – og dobbelt så mange koncertdage

15-04-2021
Publikum kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når danskerne inviteres med til hele 16 gange Grøn Koncert rundt om i landet. Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter. Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Feriehjælp: Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

15-04-2021
I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generelsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.

Bliver det nye biogasanlæg bygget på et naturbeskyttet § 3-område?

12-04-2021
I forbindelse med det kommende biogasbyggeri i Solrød har kommunen undladt at undersøge byggearealets naturstatus som helt særligt § 3 naturbeskyttet område. Foreningen Bevar Naturen i Solrød har derfor indklaget Solrød Kommunes miljøgodkendelse af Solrød Bioenergi ApS til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Filmaften i Karlslunde Sognegård

12-04-2021
Alle er velkommen til filmaften i Karlslunde Sognegård. Vi ser filmen "Gravity" tirsdag d. 27. april, Kl. 19:00 til kl. 21:45.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online