HJÆLPEPAKKE: Nu får udsatte familier tilbudt oplevelser for 22 mio. kroner.

29. marts 2021

Regeringen og dens aftalepartier fordeler nu midler afsat på finansloven til udsatte og sårbare familier. I den forbindelse vil Dansk Folkehjælp sikre hurtig hjælp til målgruppen i forbindelse med genåbningen af Danmark. Dansk Folkehjælp modtager 22 millioner kroner som over de kommende måneder skal sikre, at udsatte familier som har været særligt isoleret under nedlukningen af Danmark, endelig kan komme ud og få muligheden for gode fællesoplevelser.

Politisk er visionen, at ny hjælpepakke skal sikre udsatte familier gode fælles oplevelser i forbindelse med genåbningen af Danmark. Samtidig skal hjælpepakken også være med til at støtte op om virksomheder, som arbejder inden for oplevelsessektoren i Danmark, eksempelvis forlystelsesparker, museer, biografer, café/restauranter m.m. Dansk Folkehjælp skal nu være med til at sikre, at hjælpen når ud til landets mest udsatte familier og samtidig er med til at støtte de erhverv, som er særligt hårdt ramt af corona-krisen.

I Dansk Folkehjælp er der glæde over muligheden for at komme landets mest udsatte børnefamilier til hjælp. I gennem en langstrakt corona-krise er det netop de mest udsatte familier, som med nedlukningen af Danmark har oplevet ekstra stor isolation og ensomhed. En situation som har haft stor indvirkning på familiernes trivsel. Med hjælpepakken er der nu mulighed for, at der kan rulles et landsdækkende tilbud ud, som skal sikre, at familier i hele landet får glæde og gavn af hjælpepakken.

Generelsekretær Klaus Nørlem udtaler:

”Vi har længe bedt de mest udsatte i Danmark om at være stærke. Tilbagemeldingerne fra de mange familier vi møder igennem vores arbejde er, at det har været en meget svær tid for dem. Hele 31 procent af de 30.000 familier som i dag er knyttet til en eller flere af Dansk Folkehjælps sociale tilbud siger, at corona-krisen har været en stor økonomisk udfordring i en forvejen meget stram økonomi, fordi perioder med nedlukning har øget familiernes daglige omkostninger. 28 procent siger, at krisen har været ekstra hårdt for dem og deres børn, fordi de har et meget lille netværk de kan trække på i krisesituationer, og endelig angiver 28,1 procent at det har været en meget svær tid for familien, fordi de har oplevet ekstra mange afsavn i deres hverdag”.

Sådan vil Dansk Folkehjælp hjælpe

Dansk Folkehjælp samarbejder med alle landets kommuner omkring visitation af udsatte familier, som er modtager af organisationens sociale tilbud. Samarbejdet betyder helt konkret, at hjælpen kan dirigeres direkte til de familier, som har det største behov for hjælp. Dansk Folkehjælp vil over de kommende måneder sikre, at hjælpen når direkte ud til de enkelte familier. Hjælpen gives på en måde, så familierne selv har mulighed for at vælge de fælles oplevelser der giver mest mening for de enkelte. Samtidig vil en del af hjælpen forsøges at blive integreret i nogle af de sociale tilbud som organisationen allerede i dag arbejder med.

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Debatten om kommunekassen og Erhvervskilen og Green Hills

19-04-2021
I sommeren 2019 rasede debatten om byggemodningen af Erhvervskilen og Green Hills ville koste kommunekassen mindst 50 mio kr.

Ramasjang Redder Frøerne - Vil du være med?

19-04-2021
Ramasjang og DR har sat sig for at redde en gruppe dyr i Danmark – nemlig frøerne. Det kan dig og din familie også være med til i den kommende tid, hvor der både er TV, læringsmateriale og liveevents om frøer.

Online foredrag om psykisk sygdom

19-04-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer dig til online foredrag med overlæge og ph.d Bjørn H. Ebdrup fra Psykiatrisk Center Glostrup.

Læsestof til en god Ramadan

15-04-2021
Ramadanen fejres i år mellem den 13. april og den 12. maj. Det marker vi med en liste over bøger for både børn og voksne. God Ramadan!

Aflever inden 6. maj og undgå gebyrer

15-04-2021
Vi begynder at tilskrive gebyrer igen den 6. maj. Det vil sige, at du skal aflevere inden 6. maj for at undgå gebyrer og bøder. Du kan allerede nu aflevere i vores click & collect-tider eller postkasserne.

Kommunens største handelsstandsforening inviterede på borgmester-kaffe

15-04-2021
Både coronakrisen, digitalisering og nethandel var blandt samtaleemnerne, da borgmester Niels Hörup besøgte Solrød Centerforening som en del af kommunens virksomhedsindsats.

Grøn melder klar til sommer med fællesskab og livemusik – og dobbelt så mange koncertdage

15-04-2021
Publikum kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når danskerne inviteres med til hele 16 gange Grøn Koncert rundt om i landet. Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter. Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Feriehjælp: Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

15-04-2021
I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generelsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.

Bliver det nye biogasanlæg bygget på et naturbeskyttet § 3-område?

12-04-2021
I forbindelse med det kommende biogasbyggeri i Solrød har kommunen undladt at undersøge byggearealets naturstatus som helt særligt § 3 naturbeskyttet område. Foreningen Bevar Naturen i Solrød har derfor indklaget Solrød Kommunes miljøgodkendelse af Solrød Bioenergi ApS til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Filmaften i Karlslunde Sognegård

12-04-2021
Alle er velkommen til filmaften i Karlslunde Sognegård. Vi ser filmen "Gravity" tirsdag d. 27. april, Kl. 19:00 til kl. 21:45.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online