Solrød Kommune og Solrød Gymnasium fornyer stærkt parløb

25. marts 2021

En ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium skal sikre et fortsat stærkt samarbejde med afsæt i kommunens dannelsesstrategi.

Siden Solrød Gymnasium i sammenhæng med Solrød Bibliotek blev opført i 1978 har samarbejdet mellem kommunen og gymnasiet været både godt, stærkt og nedskrevet på papir, og sådan bliver det ved med at være. Solrød Byråd har nemlig på byrådsmødet den 22. marts godkendt en ny partnerskabsaftale mellem parterne, som er gældende, indtil andet besluttes.

”Kommunens mangeårige parløb med Solrød Gymnasium er kun blevet stærkere med årene, og det afspejler vores nye partnerskabsaftale også. Vi har indgået en dynamisk aftale, der tager udgangspunkt i, at den skal være med til at understøtte Solrød Kommunes dannelsesstrategi, som skal ruste vores børn og unge til at klare sig godt i livet. Og det er i virkeligheden det vigtigste i denne aftale – at vi sammen skaber nogle gode rammer og muligheder for vores børn og unge,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.  


Partnerskabsaftalen skal fx sikre en styrket indsats i forbindelse med overgangen fra folkeskole til gymnasium, og at kommunens børn og unge har et kendskab til, hvad gymnasiet som uddannelsesinstitution er for en størrelse lige så vel som, at kommunens børn og unge får kendskab til mulighederne med en erhvervsuddannelse via kommunens samarbejde med Tektanken.

Det stærke parløb mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium understøttes bl.a. via flere konkrete samarbejdsinitiativer og snitflader, der har grobund i dannelsesstrategien, som fx en stærk sparring mellem lærere fra gymnasiet, folkeskolerne og 10Solrød, brobygningsforløb og talenthold for de store folkeskoleelever. Samtidig står der fx også i aftalen, at der skal udarbejdes en fælles strategi for musik- og kulturlivet på tværs af børne- og ungeområdet, gymnasiet og kultur- og fritidsområdet.  

Herudover indeholder aftalen også en række specifikationer i forhold til fx gymnasiets brug af kommunale lokaler og faciliteter.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Ulven er kommet til Havdrup

01-04-2021
Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online