Ny, lokal læreraftale underskrevet: Skal styrke Solrød Kommunes folkeskoler

22. marts 2021

Fredag eftermiddag er der underskrevet en ny lokal arbejdstidsaftale mellem Solrød Lærerforening og Solrød Kommune, som sætter rammerne for lærernes arbejdsliv det kommende skoleår.

En aftale, der skaber balance, gennemskuelighed og overblik over arbejdstiden og styrker grundlaget for et godt arbejdsmiljø. Det er budskabet bag den nye lokale arbejdstidsaftale, Solrødaftalen, som Solrød Lærerforening og Solrød Kommune satte underskrifter på fredag eftermiddag.

Aftalen, som sætter rammerne for lærernes arbejdsliv det kommende skoleår, bygger bro mellem den kultur og tradition, der har kendetegnet det hidtidige samarbejde i Solrød Kommune og den centrale arbejdstidsaftale, A20, som KL og Danmarks Lærerforening indgik i august 2020. 


Intentionen i aftalen er at understøtte skolerne i at kunne planlægge fleksibelt og ubureaukratisk, og samtidig skal aftalen fremme en opgavefordeling, der er præget af tydelighed, gennemsigtighed og dialog.

Formand for Solrød Lærerforening, Tanja Siiger, glæder sig over den nye aftale, som giver gode rammer for lærerne og ser gode perspektiver i aftalen.

”Vi har altid haft et godt og værdifuldt samarbejde i Solrød Kommune, men med den nye aftale skal vi samarbejde yderligere, og det glæder vi os til. Vi har i fællesskab udarbejdet et årshjul, som synliggør samarbejdet på kommune- og skoleniveau, og som skal sikre en ensartet proces på skolerne. Ledelsen skal derudover udarbejde en skoleplan, som præsenteres for lærerne på et samarbejdsmøde, og på den måde sikrer vi indsigt og ejerskab”, siger Tanja Siiger.

Direktør for børne- og ungeområdet i Solrød Kommune, Jesper Reming Tangbæk, glæder sig også over den nye aftale og er sikker på, at den bygger videre på det allerede gode samarbejde, som i mange år har eksisteret mellem lærerkreds og kommune.

”Vi har en fælles interesse i at skabe de bedst mulige rammer for den lokale folkeskoles udvikling. Det drejer sig om elevernes læring, trivsel og uddannelse, og det forpligter vi os på at samarbejde om. Et samarbejde, som fortsat vil tage udgangspunkt i værdierne åben dialog, gensidig tillid, respekt og nysgerrighed”, siger Jesper Reming Tangbæk.

Med aftalen er der fokus på at give nyuddannede lærere en god start på skoler i Solrød Kommune, og der er i aftalen præcise rammer for de nyuddannedes vilkår, så de får en god start på arbejdslivet som lærer. Undervisningstimetallet er derfor sænket i den nye aftale for at give mere tid til forberedelse, to-lærertimer og mentorordning.

”Vi ved, at det er af meget stor betydning for de nyuddannede, at de får succes fra begyndelsen, og det vil vi gerne understøtte,” siger Jesper Reming Tangbæk.

”Nu har vi rammerne på plads og skal i gang med at føre det ud i livet. Det vil tage tid, før vi alle har aftalen under huden, og det bliver spændende at følge, hvordan aftalen kommer til at virke i praksis. Det får vi i fællesskab en stor og vigtig opgave med i det kommende skoleår,” siger Tanja Siiger.

Partnerne har allerede nu aftalt at følge processen og løbende evaluere, hvordan det går.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Ulven er kommet til Havdrup

01-04-2021
Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online