Solrød deltager i konkurrencen om at blive ”Danmarks vildeste kommune”

22. marts 2021

Blomstrende grønne områder og lokale naturambassadører, der skal hjælpe med at få biodiversiteten til at trives, udgør sammen med et muligt nyt projekt i og ved Solrød Bæk Solrød Kommunes primære bidrag til konkurrencen "Danmarks vildeste kommune".

Nu skal biodiversiteten have endnu bedre vilkår i Solrød Kommune, hvor borgerne i forvejen bor og lever tæt på smuk og rekreativ natur.

Økonomi-, teknik- og miljøudvalget har på udvalgets møde den 15. marts 2021 nemlig besluttet at tilmelde Solrød Kommune til en konkurrence udskrevet af miljøministeren om at blive ”Danmarks vildeste kommune”. Konkurrencen handler om at være med til at vende udviklingen med, at biodiversiteten går tilbage over alt i verden, og i stedet være med til at skabe gode rammer, hvor biodiversiteten kan trives.


”Naturen er vores alle sammens ansvar, og det er vigtigt, at vi sætter ind og løfter i samlet flok, for det er en stor opgave, vi globalt set står over for med at styrke biodiversiteten. Byrådet har allerede i november 2020 vedtaget en ny naturkvalitetsplan, der skal sikre vores sjældne og særlige natur og hjælpe biodiversiteten på vej, og Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets beslutning om at deltage i konkurrencen om at være Danmarks vildeste kommune er endnu et vidnesbyrd om, at vi tager biodiversiteten alvorligt,” siger formand for Økonomi-, teknik- og miljøudvalget og borgmester Niels Hörup.

Det er særligt tre projekter, som skal udgøre størstedelen af Solrød Kommunes indsatser i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune. Et af projekterne går ud på at kortlægge på hvilke kommunale grønne arealer, der kan skabes bedre forhold for biodiversiteten. Samtidig vil Solrød Kommune uddanne borgere til at være naturambassadører, der kan gennemføre egne biodiversitetsprojekter og også hjælpe og rådgive andre, der ønsker at gøre noget for at skabe mere biodiversitet på egne arealer.

Sidst men ikke mindst ønsker kommunen i et tæt samarbejde med nogle lodsejere langs med Solrød Bæk at undersøge muligheden for at sætte gang i et klimatilpasnings- og stiprojekt langs Solrød Bæk fra Havdrup til Solrød, som måske også kan indeholde en mulighed for skovrejsning. Som en del af projektet er der tanker om at etablere en helt ny sti langs med bækken, så borgere kan gå fra Havdrup til Solrød i de smukke, grønne omgivelser. Projektet skal også opgradere Solrød Bæk, så lodsejerne bedre kan komme af med vandet på deres marker samtidig med, at vandkvaliteten i bækken og naturen og biodiversiteten i området bliver forbedret.

”Landbrug har hjemme i Solrød Kommune, og det er der ingen planer om at ændre på. Jeg synes, at det er rigtig flot, at lodsejerne gerne vil bidrage til naturen og fællesskabet ved at undersøge mulighederne for det her projekt, hvor der både kan ske en bedre afledning af vand fra markerne samtidig med, at der sker en forbedring af naturforholdene i nærheden af og i vandløbene. Det er et projekt, som alle får fordele af – lodsejerne får bedre mulighed for at dyrke deres arealer, og borgerne får bedre mulighed for at nyde naturen i området,” siger Niels Hörup. 

Konkurrencen om at blive ”Danmarks vildeste kommune” finder sin vinder i slutningen af 2022, hvor miljøministeren sammen med fagfolk vil kåre en vinder, der ud over æren også vinder 1 mio. kr. til et vildt naturprojekt.

”Til den tid er vi alle vindere med de mange super gode og vigtige initiativer, der bliver sat i søen rundt omkring i Danmark, og det bliver spændende at se, hvem der løber med titlen og ikke mindst præmien på en 1 mio. kr.,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Ulven er kommet til Havdrup

01-04-2021
Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online