Nej til serviceforringelser for de ældre

18. marts 2021

Vi løser ikke udfordringerne i hjemmeplejen ved serviceforringelser og øget brugerbetaling.

På seneste møde i Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget blev vi præsenteret for det forslag, at vask af de ældres tøj skal udliciteres, og at borgerne selv skal betale for denne service i fremtiden.

Hele forslaget er bundet op omkring en effektiviseringsgevinst, som hentes ved, at flere ældre borgere i fremtiden vil være tvunget til at fravælge tøjvask af økonomiske hensyn. Forslaget om øget brugerbetaling rammer skævt. Det skal ikke være pengepungen, der skal afgøre, om den ældre har rent tøj at tage på. Det kan vi ikke acceptere.


Hvis man værner om en værdig ældrepleje, skal man selvfølgelig også hjælpe med til, at de ældre har rent og præsentabelt tøj. Og det er ingen tvivl om, at de ældre der vil være nødt til at fravælge tøjvask, vil opleve en serviceforringelse. Heldigvis fik vi forslaget hældt af brættet, og sagen er sendt tilbage til administrationen.

En ny udliciteringsmodel for tøjvask, uden brugerbetaling, vil blive fremlagt på næste møde i Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget. For vi vil nemlig gerne være med til at frigive mere tid hos hjemmeplejen og flytte tid fra tøjvask til mere omsorg og mere pleje. Men det bør samtidig være muligt, hvis borgeren ønsker det, at få vasket sit tøj i sin egen maskine. Vi er med andre ord ikke modstandere af udlicitering af arbejdsopgaver, der kan være med til at styrke kerneopgaven. Men vi vil ikke acceptere en ordning, det medfører højere brugerbetaling og serviceforringelser.

 

Brian Mørch (DF)

Næstformand i Social-, sundheds- og fritidsudvalget

 

Henrik T. Larsen (SF)

Medlem af Social-, sundheds- og fritidsudvalget

 

John Wennerwald (S)

Medlem af Social-, sundheds- og fritidsudvalget

 

Jytte Willendrup (S)

Medlem af Social-, sundheds- og fritidsudvalget


Flere artikler

Henrik Boye GENOPSTILLER

18-10-2021
Henrik Boye fra Liberal Alliance genopstiller
56-årige Henrik Boye har valgt at stille op igen efter

Rød-Grøn fremtid i Solrød

11-10-2021
SF Solrød er stolte af, at vi er et rødt og et grønt parti. Det grønne element repræsenterer for os den grønne omstilling, hvor vi først og fremmest tænker på vores miljø, men det indebærer også den mentale omstilling til et samfund, hvor vækst i sig selv ikke er målet.

Rød-Grøn fremtid

11-10-2021
Da centrum-venstre vandt flertal i Folketinget i 2019 var det med et tydeligt klima- og velfærdsmandat i ryggen. SF gik til valg på at genopbygge og udvikle velfærden efter mange år med borgerlig økonomisk politik. Og SF gik til valg på, at lave et visionært og nødvendigt rødt-grønt systemskifte efter årtier uden den nødvendige handling.

Sydkysten bliver grønnere

11-10-2021
Regionsrådet søger konstant efter muligheder hvor regionen kan blive grønnere.

Radikale Venstre ønsker løft til skoleområdet

06-10-2021
Ny lille folkeskole til Solrød og stop for besparelser på skoleområdet

Der er så meget vi skal passe på og værne om i Solrød kommune

30-09-2021
Jeg er Helle Zelasny. Jeg er en fighter på 51 år med hjerte for dem, der har brug for en ekstra hånd. Jeg stiller op for Dansk Folkeparti til kommunevalget i Solrød Kommune.

Farvel Mutti

27-09-2021
Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Hvorfor ødelægge en i forvejen hårdt ramt flygtningefamilie?

20-09-2021
I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Klar til valget

20-09-2021
Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Dansk Folkeparti har haft samlet kærnetropperne til årsmøder i weekenden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online