Nej til serviceforringelser for de ældre

18. marts 2021

Vi løser ikke udfordringerne i hjemmeplejen ved serviceforringelser og øget brugerbetaling.

På seneste møde i Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget blev vi præsenteret for det forslag, at vask af de ældres tøj skal udliciteres, og at borgerne selv skal betale for denne service i fremtiden.

Hele forslaget er bundet op omkring en effektiviseringsgevinst, som hentes ved, at flere ældre borgere i fremtiden vil være tvunget til at fravælge tøjvask af økonomiske hensyn. Forslaget om øget brugerbetaling rammer skævt. Det skal ikke være pengepungen, der skal afgøre, om den ældre har rent tøj at tage på. Det kan vi ikke acceptere.


Hvis man værner om en værdig ældrepleje, skal man selvfølgelig også hjælpe med til, at de ældre har rent og præsentabelt tøj. Og det er ingen tvivl om, at de ældre der vil være nødt til at fravælge tøjvask, vil opleve en serviceforringelse. Heldigvis fik vi forslaget hældt af brættet, og sagen er sendt tilbage til administrationen.

En ny udliciteringsmodel for tøjvask, uden brugerbetaling, vil blive fremlagt på næste møde i Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget. For vi vil nemlig gerne være med til at frigive mere tid hos hjemmeplejen og flytte tid fra tøjvask til mere omsorg og mere pleje. Men det bør samtidig være muligt, hvis borgeren ønsker det, at få vasket sit tøj i sin egen maskine. Vi er med andre ord ikke modstandere af udlicitering af arbejdsopgaver, der kan være med til at styrke kerneopgaven. Men vi vil ikke acceptere en ordning, det medfører højere brugerbetaling og serviceforringelser.

 

Brian Mørch (DF)

Næstformand i Social-, sundheds- og fritidsudvalget

 

Henrik T. Larsen (SF)

Medlem af Social-, sundheds- og fritidsudvalget

 

John Wennerwald (S)

Medlem af Social-, sundheds- og fritidsudvalget

 

Jytte Willendrup (S)

Medlem af Social-, sundheds- og fritidsudvalget


Flere artikler

Stressramte i Folketinget

19-04-2021
Folketingsmedlemmers brug af sygeorlov burde tages op til revision.

Radio Loud

12-04-2021
Farvel til en succes og goddag til en fiasko

Konservative siger nej til bilfri søndage i Solrød Kommune

08-04-2021
Det klinger lidt 70´er- og oliekriseagtigt, men det er ikke desto mindre nu den socialdemokratiske regerings politik, at de danske kommuner - herunder Solrød Kommune - skal have lov til at indføre bilfri søndage, hvis de vil det. Men det vil Det Konservative Folkeparti ikke være med til.

Trafikstøjen i Solrød glemmes totalt i S-regeringens infrastrukturplan

08-04-2021
Selvom den motorvej, der stryger lige igennem skønne Solrød Kommune, er en af landets absolut mest trafikerede og dermed mest støjplagende veje, er den blevet totalt glemt i den nye infrastrukturplan, som S-regeringen præsenterede torsdag. Og det er for dårligt.

VM i Qatar

05-04-2021

Brug feriepengene i vores lokale butikker

25-03-2021
Af Jan Færch, konservativ borgmesterkandidat og byrådsmedlem i Solrød Kommune


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online