I dag er det årsdagen for Danmarks nedlukning som følge af corona-pandemien

11. marts 2021

I Solrød Kommune er smitten lav, der er lokale testcentre, flere ældre er vaccineret, og på mandag må de store skoleelever i begrænset omfang igen vende tilbage til skolen. "Nu kommer foråret og med det optimismen, men vi skal fortsat huske at passe rigtig godt på os selv og hinanden og overholde retningslinjerne," siger borgmester Niels Hörup.

Den 11. marts 2020 blev Danmark lukket ned som følge af coronavirus, og siden er der fulgt et år med restriktioner, nedlukninger og en ændret hverdag med en ny standard for, hvad der er normalt. I Solrød Kommune er status et år efter nedlukningen, at der er 10 nye smittede borgere de seneste syv dage, hvilket bringer Solrød Kommune ned på en incidens på 43 smittede borgere ud af 100.000, og der har ikke været borgere indlagt med Covid-19 fra Solrød Kommune de seneste fjorten dage.

Samtidig har Falck i denne uge åbnet to nye walk in kvikteststeder i henholdsvis Solrød og Havdrup, og der er mulighed for at få en PCR-test i Aktivitets- og Frivilligcenteret.

På vaccinationsfronten er Solrød Kommune i mål med vaccinationerne af beboerne på Plejecenter Christians Have, målgruppe 2 og 3 er også snart færdigvaccineret, og flere end 2.000 borgere i Solrød Kommune er i alt påbegyndt vaccination mod Covid-19.

På Plejecenter Christians Have må beboerne få besøg af flere af deres kære, og også på dagtilbuds- og skoleområdet er der optimisme at spore. Dagtilbuddene er fortsat åbne, elever fra 0. til 4. klasse går i skole, og mandag den 15. marts må de store skoleelever også vende tilbage til skolen i begrænset omfang.


”Det har været et hårdt år for os alle – unge som ældre – men vi har vist, at vi ved fælles hjælp er kommet igennem året, og jeg tror og håber på, at vi er gennem det værste. Lysere tider ligger foran os. Nu kommer foråret og med det optimismen, men vi skal fortsat huske at passe rigtig godt på os selv og hinanden og overholde retningslinjerne fx om at spritte af, vaske hænder, holde afstand, bruge mundbind og max være 5 personer samlet ad gangen,” siger borgmester Niels Hörup.

Få hele overblikket på www.solrod.dk

Du kan få hele overblikket over, hvad der er åbent og lukket i Solrød Kommune, info om teststeder og vaccination mv. på Solrød Kommunes hjemmeside www.solrod.dk under information om coronavirus.

Solrød Kommune anbefaler, at borgerne ud over at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer også downloader myndighedernes smitte|stop-app, som hjælper myndighederne med smitteopsporing. App’en kan hentes på www.smittestop.dk.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Ulven er kommet til Havdrup

01-04-2021
Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online